Hoppa till huvudinnehåll

LU:s femte högskolepedagogiska utvecklingskonferens

Målgrupp för denna konferens är ALLA med pedagogiska uppdrag - lärare, forskarhandledare, studievägledare, studierektorer, utbildningsadministratörer, utbildningsledare, osv.

Konferensen skapar en organiserad möjlighet för lärare och andra inom universitetet att dela kunskap och erfarenheter av pedagogiska utvecklingsfrågor på samtliga nivåer - från grundnivå till forskarnivå, från enskilda kursmoment till hela program. En möjlighet till dialog, inspiration och kritisk diskussion om lärande, undervisning och lärarskap!

Lunds universitet genomför sedan 2007 denna universitetsgemensamma högskole-pedagogisk utvecklingskonferens vartannat år. Huvudansvarig för konferensen är Utbildningsnämnden vid LU med Centre for Educational Development (CED) som har det långsiktiga förvaltningsansvaret för konferensen.

Själva genomförandet av konferensen roterar runt bland fakulteterna i regel med ett tätt samarbete med CED. 2015 ligger värdskapet hos LTH där deras högskolepedagogiska stöd- och utvecklingsenhet Genombrottet genomför konferensen.

Välkommen att deltaga 2015!

Utvecklingskonferens 15

LU:s femte högskolepedagogiska utvecklingskonferens
26 november 2015 på LTH

Konferensposter (pdf)

Inbjudan (pdf)

Program (pdf)

Tidtabell

1 APRIL
Inbjudan att lämna in förslag till bidrag börjar skickas ut (pdf)

1 SEPTEMBER
Anmälan öppnar (Inbjudan.pdf)

TOR 10 SEPTEMBER
Sista dag att lämna förslag till bidrag (max 400 ord)

LÖR 26 SEPTEMBER
Besked om bidrag accepteras

MÅN 26 OKTOBER
Sista dag för slutlig fulltext av accepterade bidrag (1500-3000 ord för presentationer och 1000-2000 ord för rundabordsdiskussioner och podcasts)

TIS 10 NOVEMBER
Sista dag för anmälan (Inbjudan.pdf)

TOR 26 NOVEMBER
Konferens!

Frågor?

Roy Andersson
Roy.Andersson@cs.lth.se
046-2224907

Lisbeth Tempte
Lisbeth.Tempte@kansli.lth.se
046-2223122

Historik

Lunds universitet har sedan 2007 genomfört en universitetsgemensam högskolepedagogisk utvecklingskonferens vartannat år. Huvudansvarig för konferensen är Utbildningsnämnden vid LU.

Sidansvarig: Roy.Andersson@cs.lth.se | 2020-12-07