Hoppa till huvudinnehåll

Rektors blogg

14 juni 2024

Vi lägger ännu en framgångsrik termin bakom oss då LTH:s lärare och studenter utmärkt sig med nya forskningsrön, prisade examensarbeten, fin forskningsfinansiering och intressanta projekt i samverkan med våra partners nationellt och runt om i världen. Det skriver LTH:s rektor Annika Olsson, som vill önska alla LTH:are och samarbetspartners en [...]

17 april 2024

REKTORS BLOGG. Bred kompetens och korskopplingar mellan olika ämnen kommer – precis som det livslånga lärandet – att vara oumbärligt i framtiden. Det skriver LTH:s rektor Annika Olsson apropå debatten om fristående kurser och att regeringen de kommande åren lovat att göra riktade satsningar på teknikutbildningar.

14 mars 2024

Att leda en akademi mot jämställdhet och lika villkor är inte lätt, men en nödvändig sak. Ska vi lyckas öka teknikintresset hos yngre behöver vi synliggöra excellenta forskningsmiljöer av det slag som Nobelpristagaren Anne L’Huilllier leder. Det skriver LTH:s rektor Annika Olsson efter att ha varit en av talarna under seminariet om ”150 år med [...]

23 januari 2024

Med starka forskningsmiljöer, och avancerade infrastruktur i form av exempelvis laboratorier och apparathallar, har LTH kapaciteten att attrahera talanger, samverkanspartners och externa forskningsmedel. Det skriver LTH:s rektor Annika Olsson.

12 december 2023

Världen är i stort behov av LTH:s kunskap, forskningsgenombrott, innovationer och utexaminerade studenter. Jag vill tacka för året och allt det viktiga arbete vi gjort tillsammans, skriver LTH:s rektor Annika Olsson.

4 oktober 2023

REKTORS BLOGG. Inte många dagar är som tisdagen 3 oktober. Nu delar vi glädjen över att Anne L’Huillier, professor i atomfysik vid LTH, tilldelas Nobelpriset i fysik 2023. Hur vi ska fira, studenter och anställda tillsammans med Anne, ber jag att få återkomma till.

12 september 2023

Vi kan nu stärka bidraget till grön omställning genom forskning, samverkan och fler ingenjörer. Det skriver LTH:s rektor Annika Olsson med anledning av beskedet om att regeringen vill göra satsningar på utbildning och forskning för att stärka ingenjörslandet Sverige.

29 augusti 2023

LTH är en plats för drömmar och upptäckter, och det är en styrka för vårt lärosäte att ni som kommit hit har olika bakgrund, skriver LTH:s rektor Annika Olsson.

1 juni 2023

LTH ska locka framtidens talanger och utbilda dem till ingenjörer, arkitekter och industridesigners. Ungdomar som med självklarhet uppmuntrats till högre studier av föräldrarna är inte alltid de mest lämpade. Att bredda rekryteringen till universitet och högskolor handlar inte om att sänka kraven utan snarare höja dem, skriver LTH:s rektor Annika [...]

13 april 2023

För att lyckas nyttiggöra forskning och få fram innovationer som också stannar och skapar tillväxt i Sverige krävs fri forskning, långsiktighet, kompletta kunskapsmiljöer och framsynta riskkapitalister. Det skriver LTH:s rektor Annika Olsson.