Nyheter

31 mars 2020

Anne L’Huillier, professor i atomfysik vid LTH, får Europeiska forskningsrådets (ERC) Advanced Grant - för tredje gången.

31 mars 2020

EU:s uppmaning till Youtube och Netflix häromveckan att sänka videokvaliteten för att undvika ett kraschat internet i Corona-tider var ganska onödig, enligt professorn i internetsystem Maria Kihl. ”Men för de båda streamingjättarna blev den ett utmärkt tillfälle att tjäna lite mer pengar”, säger hon.

24 mars 2020

Det finns ett stort antal frågor kring corona och smittskydd som behöver besvaras så fort som möjligt. En av de mest centrala är: Finns coronaviruset i luften? – Det är något som forskare vid Lunds universitet nu söker svar på.

23 mars 2020

Alla i samhället ska ta ansvar, och vi ska hjälpas åt när det är möjligt. Till följd av coronavirusets spridning har en rad initiativ tagits och frivilliga engagemang inletts bland LTH:s anställda och studenter.

20 mars 2020

Leverans av nödvändig skyddsutrustning och desinfektion till Skånes universitetssjukhus, studenter som ger gratis mattehjälp åt barn och unga genom KTH-studenternas initiativ på Facebook … LTH-studenters och medarbetares engagemang imponerar. Det skriver rektor Viktor Öwall i sin blogg.

17 mars 2020

Med anledning av regeringens rekommendation om att undervisning vid högskolor från och med i morgon onsdagen den 18/3 ska gå över till distansundervisning så har LTH beslutat att: Planerade tentamina under tisdag eftermiddag 17/3 kommer att genomföras. Alla salstentamina under resten av veckan ställs in från och med imorgon 18/3. I en del fall kommer tentamina att kunna ske på distans, information om detta får ni från kursansvarig, i andra fall kommer tentamina att ske vid ett senare tillfälle.

11 mars 2020

Kasper Salin-priset delas ut för årets bästa byggnad 2019. Vann gjorde Christer Malmström, professor på LTH, genom Malmström Edström Arkitekter Ingenjörer och beställaren Riksbyggen för deras bostadsprojekt Brf Viva i Guldheden, Göteborg.

9 mars 2020

LTH:s styrelse har beslutat att gå vidare i processen att etablera ett nytt NanoLab på Brunnshög. Labbet som går under namnet NanoLab Science Village kommer att bli det första steget till en etablering av Lunds universitets forskningsverksamhet i Science Village.

25 februari 2020

Nu får forskningen vid LTH, och därmed även utbildningen, draghjälp tack vare två världsledande forskningsanläggningar som nya grannar. Men det är bråttom att agera för alla som vill bidra till utforskande, upplevelser och kunskapsexplosioner – till nytta för världen. Det skriver LTH:s rektor Viktor Öwall i sin blogg.

24 februari 2020

LTH-professorn Christer Malmström, arkitektur och byggd miljö, är nominerad till Kasper Salin-priset 2019. Priset är Sveriges äldsta och mest prestigefyllda arkitekturpris och delas ut på Arkitekturgalan den 10 mars.