Nyheter

23 januari 2020

En ny förbättrad metod för att upptäcka nya antikroppar för behandling av exempelvis cancer har tagits fram vid LTH i samarbete med BioInvent International AB. Tekniken skapar stora möjligheter att hitta många fler antikroppar än tidigare, visar Anne Ljungars i en ny avhandling. Redan nu har metoden resulterat i en ny antikropp för behandling av leukemi som nu befinner sig i klinisk prövning på människor. Opponent vid disputationen är ingen mindre än Nobelpristagaren i kemi 2018, Sir Gregory Winter.

desc
23 januari 2020

Professor Öivind Andersson slog ett slag för elhybrider i SVT:s Rapport

22 januari 2020

Att teckna avtal för dubbelexamen med ett partneruniversitet är en väg framåt i stärkandet av LTH:s internationella samarbeten. Ett gemensamt utbildningsprogram istället för korta projekt och utbyten stärker ömsesidigheten och skapar långsiktiga effekter. Ett sådant exempel är Universidade Eduardo Mondlane:s (UEM) nya program med LTH där tre PhD-studenter delar sin tid och forskning mellan lärosätena.

17 januari 2020

För att säkra svensk konkurrenskraft krävs en utökad satsning på forskning och innovation inom informations- och kommunikationsteknik, skriver rektorerna för LTH och Chalmers tillsammans med ledande företrädare för Ericsson och Stora Enso i en debattartikel i Dagens industri, Di.

10 januari 2020

En ”snackis” bland cancerforskare är vesiklar, nanopartiklar som i miljardtal flödar i våra blodådror och som visat sig bära på information om kroppen håller på att bli sjuk. Nu finns hopp om att kunna fånga in och avkoda vesiklarnas budskap via ett vanligt blodprov.

20 december 2019

20 december 2019

Camilla Modéer, tidigare generaldirektör för Vetenskap och Allmänhet, Peter A. Vanrolleghem, professor vid Université Laval och chef för vattenforskningscentrumet CentEau i Québec, Kanada och Andreia Cathelin, Technology R&D Fellow vid Europas största kretstillverkare STMicroelectronics blir LTH:s hedersdoktorer år 2020.

19 december 2019

LTH satsar vidare på att bredda utbudet av masterprogram. Tre nya utbildningar har startat eller ska erbjudas studenter, alla med tydlig koppling till starka forskningsmiljöer.

18 december 2019

The Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program (WASP), Sweden’s largest individual research programme, has been extended by three years and will receive a further research grant of nearly SEK 1.3 billion.

desc
13 december 2019