Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

17 juni 2024

LTH medverkar under årets Almedalsvecka med seminarier som belyser olika former av beredskap. Seminarierna äger rum den 26 juni.

14 juni 2024

REKTORS BLOGG. Vi lägger ännu en framgångsrik termin bakom oss då LTH:s lärare och studenter utmärkt sig med nya forskningsrön, prisade examensarbeten, fin forskningsfinansiering och intressanta projekt i samverkan med våra partners nationellt och runt om i världen. Det skriver LTH:s rektor Annika Olsson.

14 juni 2024

Vad skulle en fossilfri plastanvändning innebära? Denna fråga undersöks i en ny avhandling från LTH som visar att både teknologiska lösningar och strukturella samhällsförändringar kommer att behövas för att ställa om. Den ringar in plast som ett klimatproblem och pekar på vikten att inkludera fler perspektiv än enbart plastindustrins.

11 juni 2024

Samverkansplattformen Compel utlyser sex doktorandtjänster inom batteriforskning och elektrifiering, med fler på väg. Detta är en unik möjlighet att vara med och forma framtidens batteriteknik.

10 juni 2024

Förra året fick Lunds universitet, i samarbete med Uppsala universitet och Chalmers, nästan 50 miljoner SEK från den svenska regeringen för batteriforskning under det strategiska initiativet Compel. Initiativet kommer att få samma belopp årligen fram till 2029, vilket möjliggör anställning av forskare och lärare inom elektrifiering och [...]

30 maj 2024

Sista fredagen i maj är det traditionellt doktorspromotion i Lund. 2024 är det rekordmånga doktorer, 266, som promoveras. LTH promoverar 75 doktorer efter avlagda prov, tre hedersdoktorer och elva jubeldoktorer under en högtidlig, och mycket gammal, ceremoni i Lunds domkyrka. Lunds universitet har genomfört doktorspromotioner sedan 1670.

27 maj 2024

Nu är det dags för Industridesignskolans examensutställning då kandidat- och mastersstudenterna ställer ut sina examensprojekt. Utställningen pågår under en veckas tid mellan den 31 maj och 5 juni.

27 maj 2024

Den 17 maj arrangerade profilområde Energiomställningen ett lunchseminarium där kollegor från profilområdet Nanovetenskap och halvledarteknologi var inbjudna. Syftet med seminariet var att lära sig mer om nanovetenskap och deras profilområdesarbete samt att identifiera potentiella samarbetsmöjligheter mellan de två områdena.

27 maj 2024

Profilområdet Energiomställningen står i centrum för denna intervju, där vi samtalar med professor och koordinator Olof Samuelsson. Vi diskuterar både de spännande aktiviteter som pågår och vad vi kan förvänta oss under hösten vad gäller forskning och utbildning.

24 maj 2024

Fredagen den 24 maj är det dags för rekordmånga examinander att ta emot diplom ur rektors hand på LTH:s högtidliga examenshögtid i universitetshuset aula. Högtidstalet hålls av nobelpristagaren Anne L’Huillier. Under högtiden, som direktsänds på webben, kommer också stipendium från Sahlbergs donation samt Teknologkårens pedagogiska pris att delas [...]