Aktiviteter och event

Hör hur forskning kan bli än nyttigare för samhället

Dr Camilla Modéer är en av tre personer som LTH år 2020 utsett att bli hedersdoktor. Den 28 september ger hon en hedersdoktorföreläsning om nytta och samverkan som går att ta del av via länk. Strukturer, attityder och incitament måste förändras inom både näringslivet och den akademiska världen, anser Camilla Modéer, ledamot i och seniorrådgivare till Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) och styrelsemedlem i NanoLund.

Efter föredraget "Excellence versus purpose – tradeoff or synergy?" följer en paneldiskussion, också den på engelska, om hur forskningen kan leda till än mer samhällsnytta. Deltagare är:

  • Peter Gärdenfors, professor, LUCS
  • Ursula Hultkvist Bengtsson, VD och grundare, MultiHelix AB
  • Heiner Linke, professor, NanoLund 

Inte minst forskare, akademiska ledare och personer som arbetar med forskning och utveckling vid olika företag väntas ha intresse av föreläsningen och paneldiskussionen, som äger rum kl 11–12 den 28 september.

Observera att du måste anmäla dig minst en timme i förväg. 

Inbjudan i PDF-format (öppnas i ett nytt fönster)

Kalendariehändelse med länk till anmälan

 

 

Arbeta ideellt med läxhjälp

Tycker du att matematik är lätt och roligt - och kan tänka dig att hjälpa skolelever?

Inom skolvärlden upplever lärare ibland att de inte riktigt hinner med det viktiga ämnet matematik på lektionstid som de önskar, och de skulle verkligen uppskatta din hjälp.

Studieverkstan, på Korsbackaskolan i Kävlinge, är en frivillig plats för läxhjälp utöver elevernas ordinarie scheman. Här kan du som LTH-alumn eller LTH-student göra en högst välkommen insats.

När: tisdagar kl. 15.30 - 16.30
Var: Korsbackaskolan, Kävlinge

Praktisk information: Skolan ligger på 8-10 min gångavstånd från stationen (tåg varje halvtimme från Malmö/Lund). Buss 123 från Lund stannar precis vid skolan. Skolan har också har en stor, gratis parkering.

Intresserad? Kontakta Sofia Andersson, sofia.andersson@kavlinge.se för mer information.

Sidansvarig: alumni@lth.lu.se | 2020-08-27