Hoppa till huvudinnehåll

Aktiviteter och event

Fira Internationella kvinnodagen med oss!

8 mars 2023

Välkommen till vårt digitala firande av internationella kvinnodagen 2023! Vi hedrar denna dag med att träffa tre inspirerande unga alumner i tre olika delar av världen. Nyfiken på vart en examen från Lunds universitet kan ta dig i världen? Söker du karriärinspiration? Då är det här webbinariet för dig!

Föredraget ges på engelska.

Mer information och registering

Digitalt webbinarium bara för Alumnnätverkets medlemmar. Inbjudan skickas ut i början av mars.

Modern presentationsteknik och Storytelling – Så får du andra att vilja lyssna
28 mars 2023

Att ha en bra idé, produkt eller tjänst är bara halva jobbet. Kan du inte presentera den på ett intressant sätt så faller det ändå. På föreläsningen Modern presentationsteknik berättar retoriker och föreläsare Anna Ekblom från retorikbyrån Snacka Snyggt om hur du skapar ett fängslande intryck – och lämnar ett oförglömligt avtryck!

Du får handfasta verktyg för bland annat hur du väcker nyfikenhet på kort tid, hur du bygger och behåller din trovärdighet, hur du skapar en engagerande berättelse samt hur du får lyssnaren att minnas det du har sagt. Resultatet är att dina presentationer blir mer träffsäkra – där genomslagen blir fler och missförstånden färre.

Till LTH:s startsida för alumner

Pris för särskilt framstående avhandlingsarbete

Sparbanksstiftelsen Färs och Frosta delar ut Sparbanken Skånes pris till en nybliven doktor vid LTH för särskilt framstående avhandlingsarbete.

Priset ska delas ut till en person för god forskning inom företrädesvis miljö och hållbar utveckling, som är till gagn för utveckling av näringsliv och samhälle. 

Prissumman är 100 000 kronor. Stipendiet delas ut i samband med examenshögtiden i maj.

Sidansvarig: alumni@lth.lu.se | 2022-02-23