Samverkan med undervisning

I olika delar av LTH:s utbildningar finns möjlighet att samverka med studenter och lärare. Ett sådant samarbete ger möjlighet att få nya generationers syn på framtidens problem och utmaningar, och möta framtidens arbetskraft. LTH:s lärare är forskare med närhet till spetsforskning inom sina respektive områden.

Erbjud en LTH-student att skriva examensarbete på ditt företag

Har du en idé till ett examensarbete och vill få hjälp att hitta LTH-studenter att samarbeta med? På LTH hjälper vi dig att förverkliga din tanke till verklighet och koppla samman studenter med ditt företag. Som arbetsgivare kan du ge en student möjlighet att göra sitt examensarbete på din arbetsplats. Examensarbetet är en studiemedelsberättigad kurs och utförs i samarbete med forskare på våra institutioner, som handleder studenten i sitt arbete.

Läs mer om samarbete kring examensarbete

Ingenjörsinriktad yrkesträning - erbjud en LTH-student praktik

Ert företag har möjlighet att möta och samarbeta med en civilingenjörs- eller brandingenjörsstudent som utbildas inom just ert branschområde. LTH-studenten får i kursen Ingenjörsinriktad yrkesträning möjlighet att utforska sin framtida profession. Och genom att erbjuda en student praktikplats i 8 sammanhängande veckor ger ni denne chans att lära känna sin kommande yrkesroll och hur en arbetsplats fungerar.

Praktikkursen Ingenjörsinriktad yrkesträning

Lunicore - ett av Nordens främsta studentdrivna konsultbolag

Lunicore är ett av Nordens främsta och största studentdrivna konsultbolag. Med Lunds universitet i ryggen arbetar Lunicore med att stärka företag, organisationer och offentlig sektor med den senaste kunskapen från universitetet. Inför varje projekt samlar de toppstudenter i dynamiska team med tvärvetenskapliga kompetenser, och skapar en kraftfull länken mellan universitetsvärlden och näringslivet.

Lunicores webbplats

Utskick till studenter och alumner

Via Lunds Universitets LADOK-enhet kan ni beställa obearbetade listor på studenter som är eller har varit inskrivna vid LTH. Kontakta support@ladok.lu.se.

Möt LTH-studenter

Sidansvarig: webbredaktion@kansli.lth.se | 2020-10-05