Hoppa till huvudinnehåll

Studentlivet på LTH

Bo och studera i en dynamisk region

LTH har campus på tre orter: Lund, Helsingborg och Ljungbyhed. De är alla belägna i den dynamiska och internationella Öresundsregionen.

Studentlivet bidrar till LTH:s dragningskraft. Som student på LTH är du granne med en mängd världsledande företag, med forskningscenter som Medicon Village och Ideon Sceience park med närhet till sprudlande inkubatorer för idéer, innovation och entreprenörskap. LTH har dessutom del i en världsunik infrastruktur i form av forskningsanläggningarna MAX IV och ESS.

Om du ändå längtar efter mer har du genom LTH:s utbytesavtal möjlighet att läsa en del av din utbildning utomlands. Du kan åka i stort sett var som helst i världen.

Campuset i Lund ligger i norra delen av staden, bara några minuter på cykel från stadens centrum. Flera av studentnationernas bostäder och lokaler ligger på campus. I Helsingborg finns LTH på Campus Helsingborg, där ungefär en tiondel av Lunds universitets studenter huserar. På Trafikflyghögskolan (TFHS) i Ljungbyhed ges LTH:s trafikflygarutbildning.

LTH i Helsingborg

Trafikflyghögskolan (TFHS) i Ljungbyhed

Teknologkåren

Teknologkåren är Lunds största studentkår med 7 500 medlemmar och verksamheter inom många områden. Teknologkåren är uppdelad i elva sektioner. Sektionerna omfattar ett eller flera utbildningsprogram och har hand om frågor och aktiviteter specifika för de programmen. Under introduktionen för nya studenter har sektionerna ansvar för nollningen. Nollningen är till för att nya studenter ska lära känna andra LTH-studenter.

Teknologkårens webbplats

Sektionerna

Som medlem i Teknologkåren blir du medlem i en sektion baserat på vilket program du studerar. Det inom sektionerna kårens verksamhet främst drivs och deras viktigaste funktion vid sidan om studiebevakningen är att skapa gemenskap. Sektionerna gör allt från att driva kaféer och ge ut tidningar, till att arrangera jobbmässor och baler. Och det mesta annat som du kan föreställa dig. Sektionerna ansvarar för nollningen under introduktionen. Nollningen är till för att du snabbt och lätt under underhållande former ska lära känna kursare, äldre teknologer och LTH.

Sektionerna vid Teknologkåren

 

Livet som student

På Lunds universitets sida hittar du mer information för nya studenter, till exempel om nationer, Akademiska föreningen och om stipendier.

Sidansvarig: sara.hangsel@lth.lu.se | 2023-02-16