Hur kan jag stödja LTH?

Bidra till att belöna en särskilt framstående teknolog via LTH:s Jubileumsfond

LTH belönar den eller de teknologer som har presenterat ett särskilt framstående examensarbete med LTH:s Jubileumsstipendium. Syftet är att stimulera kvaliteten på examensarbeten på LTH:s civilingenjörsutbildningar.

Inför LTH:s 50-årsfirande 2010 inrättades ett stipendium, med bidrag från både privatpersoner och företag, för att vi årligen ska kunna utse det bästa examensarbetet på LTH.

Ett examensarbete per läsår premieras med 5 000 kronor, och stipendiet delas ut i samband med LTH:s examenshögtid under höstterminen.

LTH ställer höga krav på den som ska belönas med detta pris. Vi utgår från Sveriges Ingenjörers bedömningskriterier för Lilla Polhemspriset 

Inför LTH:s 60-årsfirande vill vi gärna fylla på fonden så att vi kan fortsätta att premiera våra duktiga studenter.

Vi välkomnar ert stöd för att fortsatt kunna dela ut LTH:s Jubileumsstipendium. Alla bidrag, oavsett storlek, är betydelsefulla.

Bankgiro: 5051-4728
Swish: 1234 8889 70
Meddelandetext: 107991 Jubileum + namn/organisation

Stöd LTH:s forskning – till nytta för samhället

Exempel på ny teknik som utvecklats från forskning vid LTH är det medicinska ultraljudet, bläckstråleskrivaren, trådlös överföring via Bluetooth och hälsobefrämjande livsmedel som Proviva och Oatly.

På LTH finns över 800 aktiva forskare. De arbetar både med klassiska teknikämnen och inom nyare områden med förgreningar mot medicin, naturvetenskap, miljö och design. Sammantaget utgör forskningen 15–20 procent av den samlade teknikforskningen vid svenska universitet och högskolor.

Forskning vid LTH

Om du vill göra en större donation, kontakta då avdelningen Donatorrelationer:

Eric Hamilton
Senior Development Officer
Telefon: 046 46-222 03 41
eric.hamilton@fsi.lu.se

Sidansvarig: alumni@lth.lu.se | 2020-08-27