Hoppa till huvudinnehåll

Hur kan jag stödja LTH?

Premiera en särskilt framstående student via LTH:s Jubileumsfond

LTH belönar den eller de studenter som har presenterat ett särskilt framstående examensarbete med LTH:s Jubileumsstipendium. Syftet är att stimulera kvaliteten på examensarbeten på LTH:s civilingenjörsutbildningar.

Inför LTH:s 50-årsfirande 2010 inrättades ett stipendium, med bidrag från både privatpersoner och företag, för att vi årligen ska kunna utse det bästa examensarbetet på LTH.

Ett examensarbete per läsår premieras med 5 000 kronor, och stipendiet delas ut i samband med LTH:s examenshögtid under höstterminen.

LTH ställer höga krav på den som ska belönas med detta pris. Vi utgår från Sveriges Ingenjörers bedömningskriterier för Lilla Polhemspriset.

Vi välkomnar ert stöd för att fortsatt kunna dela ut LTH:s Jubileumsstipendium. Alla bidrag, oavsett storlek, är betydelsefulla.

  • Du som vill bidra gör det enkelt via swish: 123 488 89 70.
    Skriv ”Jubileumsstipendium” i meddelanderaden.
  • Det går också att använda vårt bankgiro: 5051-4728.
    Skriv "107991 Jubileum + ditt namn/organisation" i meddelanderaden.

Stöd LTH:s forskning – till nytta för samhället

Exempel på ny teknik som utvecklats från forskning vid LTH är det medicinska ultraljudet, bläckstråleskrivaren, trådlös överföring via Bluetooth och hälsobefrämjande livsmedel som Proviva och Oatly.

På LTH finns över 800 aktiva forskare. De arbetar både med klassiska teknikämnen och inom nyare områden med förgreningar mot medicin, naturvetenskap, miljö och design. Sammantaget utgör forskningen 15–20 procent av den samlade teknikforskningen vid svenska universitet och högskolor.

Om LTH:s forskning, till nytta för världen

Om du vill göra en större donation, kontakta då avdelningen Development Office:

Pernilla Ohlson, Projektledare

Telefon: +46 46 222 73 29

Pennskrin som glittrar, ovanpå några böcker.

Bidra till internationella masterstudenter

I samband med att LTH fyllde 60 år skapades ett särskilt Jubileumsstipendium även för internationella masterstudenter vid LTH.

Du som är alumn välkomnas varmt att vara med och finansiera stipendier till masterstudenter från hela världen. LTH:s utbildningar är till nytta för klimatet, digitaliseringen, industrin, samhällsbygget och för livet.

Mer om hur du kan stödja internationella masterstudenter vid LTH

Sidansvarig: alumni@lth.lu.se | 2020-08-27