Hoppa till huvudinnehåll

Rektors blogg

29 september 2022

Helt kort är tanken med LTH:s profilområden att vi samlar våra forskare tvärdisciplinärt inom områden där LTH har en särskild ställning och där vi kan skapa nytta i vår omvärld, skriver LTH:s rektor Annika Olsson.

2 september 2022

När vi alla bidrar till god kultur på LTH – genom respekt för varandras olikheter och med konstruktiv anda i olika samarbeten – kan vi också göra stor skillnad i samhället, skriver LTH:s rektor Annika Olsson i en välkomsthälsning till LTH:s studenter.

8 juni 2022

Många erfarenheter och kompetenser rikare lämnar nu årets examinander LTH – för nya äventyr i en värld och ett arbetsliv där de behövs. Fortsätt era kunskapsresor med att utforska och skapa, med goda och grundläggande värderingar i behåll, skriver LTH:s rektor Annika Olsson.

11 april 2022

Behovet av teknisk kompetens växer i takt med industrins återetablering i Sverige, och till följd av industrins omställning inom till exempel hållbar utveckling och digitalisering. I det läget är det en nödvändighet att alla ungdomar, oavsett bakgrund och kön, ska se möjligheterna i framtidsyrket ingenjör. Det skriver LTH:s rektor Annika Olsson i [...]

21 mars 2022

Jag hoppas att vi på LTH ska kunna mötas mer i vår och göra bra saker, för varandra och till nytta för världen. Att vi ska stå upp för demokrati och hjälpa dem som nu behöver en trygg hand och ett mänskligt stöd. Det skriver rektor Annika Olsson i ett brev till LTH:s studenter.

4 mars 2022

Jag hoppas att vi ska vara extra måna om varandra i dessa orostider och vara uthålliga tillsammans. Det skriver LTH:s rektor Annika Olsson i en hälsning till studenter och medarbetare som berörs av angreppet på Ukraina.

16 februari 2022

Ska svenska företag fortsätta att vara bland världens främsta när det gäller att leverera säkra och resurseffektiva produkter behövs samverkan mellan akademi och näringsliv, där spjutspets möter spjutspets. Utan starka forskningsmiljöer, och utan ett utbyte av kompetenser, kan Sverige inte befinna sig i global framkant i fråga hållbar och digital [...]

15 december 2021

I en tid av globala utmaningar behöver vi belysa komplexa problem utifrån olika perspektiv och utgångspunkter – för att finna de mest välfungerande lösningarna. I det perspektivet är det uppenbart att internationella band som LTH:s studenter och medarbetare knyter leder till industri- och samhällsnytta. Det skriver LTH:s rektor Annika Olsson.

30 november 2021

Ytterst handlar det om att skapa en öppen och kreativ miljö som attraherar studenter och forskare, och där alla kan förverkliga sin potential. Efter att ha deltagit i arrangemang som belyser att fler kvinnor än män idag lämnar akademin efter doktorsexamen – och att det därmed är svårare för LTH att rekrytera kvinnor som lärare och professorer – [...]

8 oktober 2021

Studenter, forskare, alumner, samverkanspartners, innovatörer och företrädare för innovationsstöd. Alla i LTH:s problemlösande gemenskap behövs när LTH för samman nyfikna frågor och yttersta forskningskvalitet för att förbättra livsvillkor och hitta svar på utmaningar av olika slag. Det skriver LTH:s rektor Annika Olsson, apropå LTH:s [...]