Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter | LTH profilområde: Nanovetenskap och halvledarteknologi

22 september 2022

Lars Samuelson, professor i nanoteknik och halvledarelektronik vid LTH och grundare av NanoLund, tilldelas Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) Stora Guldmedalj för betydelsefulla insatser inom akademins verksamhetsfält. Priset delas ut av IVA:s beskyddare H.M. Konungen.

2 september 2022

Anne L'Huillier, professor i atomfysik vid LTH, tilldelades 2020 Göteborgs Lise Meitner-pris, en årlig utmärkelse till en forskare som gjort ett genombrott inom fysik. På grund av pandemin blev prisceremonin inställd, men i nästa vecka delas nu äntligen priset ut.

11 juli 2022

Hur samverkar vi i Sverige kring en nationell strategi för halvledare? Svaret kan vara närmare än vi tror. Efter en paneldiskussion i Almedalen tar Lund nu första steget mot att etablera ett nationellt kompetenscentrum för halvledare.

6 juni 2022

Nu lanserar LTH profilområden för sin samlade spetskompetens inom forskningen. Dessa tvärvetenskapliga områden ska bidra till ökad samverkan med näringslivet och samhället. Kraftsamlingen görs kring sju teman: aerosoler, AI och digitalisering, avancerade ljuskällor, cirkulär byggindustri, energiomställning, nanovetenskap och teknik för hälsa.

2 juni 2022

För första gången på två år är LTH och Lunds universitet på plats i Visby för Almedalsveckan. I tider av kris och krig är den demokratiska mötes­platsen viktigare än någonsin.