lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

LTH:s 50-årsjubileum

Boken om LTH:s historia

Lunds Tekniska högskola har nu funnits i 50 år. Det är alltså dags för jubileum. Detta uppmärksammas bland annat med en omfångsrik bok om LTH, landets tredje tekniska högskola som sedan länge är en del av Lunds universitet.

"50 år med LTH, en fingervisning om teknik", heter den 350-sidiga skriften som har journalisten Mats Nygren och docenten Skotte Mårtensson som redaktörer.

Här kan du läsa mer och beställa jubileumsboken

Jubileumsfonden

I samband med LTHs 50 års jubileum har LTH beslutat att inrätta en jubileumsfond. Medel från denna fond kommer att användas för stipendier till de avgiftsbelagda Mastersprogrammen för utomeuropeiska studenter samt till att främja studenter, doktorander och yngre forskares (max 40 år) fortsatta arbete vid LTH. För er som önskar ge ett bidrag till denna jubileuymsstipendiefond ber vi er sätta in beloppet på postgiro 15650-5 eller bankgiro 5051-4728 samt märka insättningen med LTH:s jubileumsstipendiefond och avge avsändare.

Jubileumsfesten den 17 november

Nu kan du se mingelbilder från jubileumsmiddagen för 250 av LTH:s vänner bland näringsliv och beslutsfattare, den 17 november 2011. I samband med middagen tecknades ett kontrakt med sju skånska storföretag, som med elva miljoner kronor finanserar en ny jubileumsprofessur i industriell ekonomi.

Se bilderna från den 17 november här

Här kan du se bilder från hela jubileumsåret

Se mingelbilderna från jubileumsfesten här

Nu finns alla bilder från jubileumsfesten för anställda och studenter i Kårhuset den 30 september. Närmare 700 personer deltog på en fantastisk helkväll som började med en musikalisk entré på en utrullad röd matta och innehöll såväl fyrverkeri som dans natten lång.

Bilderna finns i två kataloger:

Missa heller inte att läsa rektors tal och se på de filmsnuttar (här och här) som finns på LTH:s Facebooksida.

Några namn saknas fortfarande på bilderna. Hör av dig med tips om du känner igen någon person som ännu inte är namngiven eller om vi skulle ha gjort något misstag. Skicka e-post till webbredaktion@kansli.lth.se

En liten film från alumnernas jubileumsfest

Hemvändardagarna  för LTHs alumner den 23-24 september blev en stor succé! Nästan 2 000 alumner passade på att besöka sitt Alma Mater i samband med LTHs 50-års jubileum. På den stora jubileumsfesten umgicks inte mindre än 1 700 gäster under en trevlig och underhållande kväll.

Här under en film från Hemvändardagarna.

 

 

 

 

Tävling: Gissa var loggan är fotograferad!

50-årsloggan hade sökt sällskap hos orginalsfinxen som något skamfilad står i Botaniska trägården. Det är en äldre släkting till de fyra sfinxar som nu står på Universitetshuset. Orignalen från 1882 fick avlägsnas på grund av dålig cementkvalité 1959. Sedan dröjde det till 1993 innan de nuvarande sfinxerna kom upp. Den tilltufsade orginalsfinxen på bilden hamnade i Botan genom Uarda-akademiens försorg. 

Det var sista bilden i tävlingen. Tack alla ni som deltagit i jakten på loggan!

Så här går tävlingen till

Seminarium och middag för LTHs välgörare och partners 17 november

Den 17 november firar LTH med inbjudna gäster som under åren hjälpt till att skapa våra framgångar till att bli en ledande teknisk högskola. Denna samverkan med näringsliv, med andra universitet och högskolor, med omgivande samhälle och inte minst med övriga delar av Lunds universitet har skapat många mervärden.

Personlig injudan har skickats ut.

Frågor: Lisbeth Wester

 

Hemvändardagar

Hans Skoog (E-63) är en av alla alumner som besökte LTH i helgen.

Jubileumsspexet för LTHs pensionärer den 9 september

LTH:s jubileumsspex arrangerades i september. Tidigare anställda vid LTH var VIP-gäster.

Se bilderna här!

Boken om LTH:s historia presenteras

Lunds Tekniska högskola har nu funnits i 50 år. Det är alltså dags för jubileum. Detta uppmärksammas bland annat med en omfångsrik bok om LTH, landets tredje tekniska högskola som sedan länge är en del av Lunds universitet.

"50 år med LTH, en fingervisning om teknik", heter den 350-sidiga skriften som har journalisten Mats Nygren och docenten Skotte Mårtensson som redaktörer.

Läs mer om jubileumsboken