lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Projektgruppen

Projektgruppen 2018

Vi i projektgruppen 2018 är i full gång med arbetet inför Her Tech Future som äger rum den 18-20 april. Har du frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig till oss på: htf@lth.lu.se

Vänliga hälsningar

Erik Karlsson, Hanna Petersson, Azra Malagic, Kajsa Jakobsson

Projektgruppen 2018

Erik Karlsson

Program: Teknisk nanovetenskap år 4
Uppvuxen: Valbo utanför Gävle
Intressen: Matlagning, spex, umgås med vänner
Vad är det bästa med Her Tech Future? Under hela min studietid här på LTH har jag på något sätt varit i kontakt med Her Tech Future på olika sätt. Det som fått mig att fortsätta vara engagerad under åren är att det har varit så givande och jag haft så fantastiskt roligt samtidigt! Utöver det så känner jag att HTF är ett väldigt viktigt event på grund av det faktum att det är färre kvinnor än män både på LTH och i teknikbranschen. Det bästa med HTF är att det kommer visa hur kul och intressant det är att studera till ingenjör på LTH!
Varför ville du studera på LTH? Jag lockades framförallt av det rika studentlivet som jag hade hört Lund hade, och det fick jag direkt uppleva genom nollning, sektionen, spex och massor av annat. Självklart var kvalitén av utbildningen något jag tittade mycket på också, och det fick mig att slutligen välja Lund framför andra alternativ. Även närheten till resten av Europa och de stora satsningar på forskning talade mycket för Lund.

Hanna Petersson

Program: Maskinteknik med Teknisk design
Uppvuxen: Dalby
Intressen: Specialist på tinderdejtande, loppisfynda och dansa fult till hög musik
Vad är det bästa med Her Tech Future? Det bästa med Her Tech Future är att vi är så många tillsammans som är med och gör det här eventet - vi i projektgruppen, sektionsansvariga, programbordsansvariga, faddrar och alla grymma gymnasietjejer såklart! Att vi alla är med för att göra de här tre dagarna så roliga som möjligt, samtidigt som det är så himla viktigt för att vi ska kunna bli fler tjejer i teknikbranschen. Heja oss! 
Varför ville du studera på LTH? Jag hade bestämt mig för att plugga teknisk design, att bli en blandning av ingenjör och designer tyckte jag lät toppen. Så sen var det bara välja en stad som erbjöd den utbildningen och ett studentliv med fullt ös, eftersom det var något jag väldigt gärna ville vara en del av. Då var Lund och LTH ett rätt enkelt val.

Azra Malagic

Program: Lantmäteri år 3
Uppvuxen: Lite i Bosnien och Hercegovina, lite i Hultsfred
Intressen: umgås med vänner och nätverkar, engagerar mig i roliga projekt som detta och dansar
Vad är det bästa med Her Tech Future? Det är nog tacksamheten man känner från deltagarna när eventet är över. Och att följa tjejerna och se att de faktiskt valt att plugga tekniskt. För två år sedan var jag fadder, och i år ser jag tjejen som bodde hos mig på LTH dagligen. Det är lycka! Jag är glad att jag genom detta event får chansen att göra något jag brinner för, dvs kämpa för ökad jämställdhet i teknikvärlden, samtidigt som jag skaffar nya vänner, kunskaper och erfarenhet. Jag hoppas att alla deltagare blir nöjda och att alla väljer att bli ingenjörer senare. 
Varför ville du studera på LTH? Jag började studera direkt efter gymnasiet och för mig var LTH ett självklart val med dess otroliga studentliv och så många olika inriktningar. Lund lockade också med dess småstadskänsla samt närhet till Malmö och Köpenhamn men också resten av Europa. Den här lilla staden har allt.

Kajsa Jakobsson

Program: Ekosystemteknik/Riskhantering år 4
Uppvuxen: Karlstad
Intressen: Sända radio, pyssla, laga mat och kollar kanske lite för mycket på serier
Vad är det bästa med Her Tech Future? Jag har på något sätt varit engagerad i eventet under alla åren jag läst på LTH. Som fadder, sektionsansvarig, programbordsansvarig och nu projektledare. Det har jag valt att vara pga att detta är mitt favoritevent under hela året! Så kul att få möjligheten att inspirera och informera om hur intressant och spännande det kan vara att läsa till ingenjör. Jag hoppas detta eventet leder till att ni får massa fina minnen och att vi blir fler kvinnor som jobbar med teknik i framtiden! 
Varför ville du studera på LTH? Efter gymnasiet visste jag att jag ville jobba med miljöfrågor och att när jag väl började studera skulle det vara i en riktig studentstad. När jag hittade ekosystemteknikutbildningen passade den perfekt för mig och en stad med studentradio och spex lät studentikost nog.