Hoppa till huvudinnehåll

Her Tech Future

Her Tech Future 2024

Antalet kvinnor och ickebinära som väljer att studera på tekniska utbildningar har historiskt varit väldigt lågt, men intresset har ökat de senaste åren. Vi vill att fler ska känna sig välkomna att studera på tekniska utbildningar här på Lunds Tekniska Högskola. Det är därför vi på LTH i nästan 40 år genomfört det årliga evenemanget Her Tech Future – vi vill inspirera fler kvinnor och ickebinära att söka till tekniska utbildningar!

Vad är Her Tech Future?

2024 års upplaga av Her Tech Future äger rum 17-19 april, som ett tredagarsevent på LTHs campus. Vi riktar oss till de som identifierar sig som kvinna eller ickebinär på gymnasiets tekniska och naturvetenskapliga program i årskurs 2. Under dagarna ger vi en inblick i hur det är att studera på en teknisk högskola samt informerar om studier och utbildningsprogram. Vi vill poängtera att Her Tech Future är ett helt alkoholfritt evenemang.

Deltagarna tas om hand av kvinnliga faddrar som alla är studenter här på LTH. Även professorer, utbildningsansvariga och företagsrepresentanter deltar. Detta är verkligen ett gyllene tillfälle att få veta vad ingenjörsyrket innebär!

Spana gärna in bilderna från tidigare event på vår Instagram eller Facebook-sida @hertechfuture.

Företag

Stort tack till våra sponsorer 2024! Vi söker nu sponsorer för 2025 års event.

Är ni företag som vill vara med och sponsra Her Tech Future? Vänligen kontakta oss på: htf@lth.lu.se. Her Tech Future är LTH:s största rekryteringsevent och ett mycket respekterat, uppskattat och viktigt event som hålls varje år. 

Anmälan

Anmälan sker under våren. Den skickas ut till Studie-och yrkesvägledare på gymnasieskolor i Skåne samt delar av södra Sverige, som erbjuder teknik- och naturprogrammen. Observera att det inte går att anmäla sig till Her Tech Future genom att mejla projektgruppen. 

Her Tech Future hette tidigare Flickor på Teknis. 

 

Kontakt och frågor

För övriga frågor, kontakta i första hand projektgruppen 2024: htf@lth.lu.se.

Projektgruppen 2024 består av Klara Bökwall, Sara Jendbro, Ellen Dowling och Annie Wilhelmsson.

Om du som kille är intresserad av att studera på LTH är du välkommen att besöka våra gymnasiedagar och öppet hus!

Sidansvarig: yens.wahlgren@lth.lu.se | 2021-06-08