Her Tech Future

Her Tech Future 2021 kommer att äga rum i mars 2021 med ett nytt och spännande upplägg

Antalet tjejer som väljer att studera på tekniska utbildningar har blivit allt fler de senaste åren. Vi vill att fler tjejer ska känna sig välkomna att studera på tekniska utbildningar här på Lunds Tekniska Högskola (LTH). Det är därför vi på LTH årligen genomför evenemanget Her Tech Future. Vi vill inspirera fler kvinnor till att söka tekniska utbildningar!

Vad är Her Tech Future?

2021 års upplaga av Her Tech Future äger rum 24-26 mars och samlar gymnasietjejer från södra Sverige för en digitalt evenemang. Vi riktar oss till tjejer på gymnasiets tekniska och naturvetenskapliga program i årskurs 2. Under dagen ger vi en inblick i hur det är att studera på en teknisk högskola samt informerar om studier och utbildningsprogram. Vi vill poängtera att Her Tech Future är ett helt alkoholfritt evenemang.

Tjejerna tas om hand av kvinnliga faddrar som alla är studenter här på LTH. Även professorer, utbildningsansvariga och företagsrepresentanter deltar. Detta är verkligen ett gyllene tillfälle att få veta vad ingenjörsyrket innebär!

Anmälan

Anmälan för 2021 skickas ut till Studie-och yrkesvägledare på alla skånska gymnasieskolor som erbjuder teknik-och naturprogrammet. Observera att det inte går att anmäla sig till Her Tech Future genom att mejla projektgruppen. 

Her Tech Future hette tidigare Flickor på Teknis. 

Kontakt och frågor

För övriga frågor, kontakta i första hand projektgruppen 2021: htf@lth.lu.se.

Projektgruppen 2021 består av Agnes Wallén, Caroline Nilson, Frida Nilsson, och Fredrica Samuelsson.

Om du som kille är intresserad av att studera på LTH är du välkommen att besöka våra gymnasiedagar och öppet hus!

Sidansvarig: webbredaktion@lth.lu.se | 2021-06-08