Hoppa till huvudinnehåll

Her Tech Future

Her Tech Future 2023

Antalet kvinnor* som väljer att studera på tekniska utbildningar har blivit allt fler de senaste åren. Vi vill att fler kvinnor* ska känna sig välkomna att studera på tekniska utbildningar här på Lunds Tekniska Högskola (LTH). Det är därför vi på LTH årligen genomför evenemanget Her Tech Future. Vi vill inspirera fler kvinnor* att söka till tekniska utbildningar!

Vad är Her Tech Future?

2023 års upplaga av Her Tech Future ägde rum 29-31 mars, som ett tredagarsevent och kommer ske våren 2024 igen. Vi riktar oss till de som identifierar sig som kvinna eller icke-binär på gymnasiets tekniska och naturvetenskapliga program i årskurs 2. Under dagarna ger vi en inblick i hur det är att studera på en teknisk högskola samt informerar om studier och utbildningsprogram. Vi vill poängtera att Her Tech Future är ett helt alkoholfritt evenemang.

Tjejerna* tas om hand av kvinnliga* faddrar som alla är studenter här på LTH. Även professorer, utbildningsansvariga och företagsrepresentanter deltar. Detta är verkligen ett gyllene tillfälle att få veta vad ingenjörsyrket innebär!

Spana gärna in bilderna från eventet på vår intsagram eller facebook @hertechfuture.


*Som identifierar sig som tjej/kvinna eller icke-binär

 

Företag

Stort tack till våra sponsorer 2023!

Är ni företag som vill vara med och sponsra Her Tech Future? Vänligen kontakta oss på: htf@lth.lu.se. Her Tech Future är LTH:s största rekryteringsevent och ett mycket respekterat och viktigt event som hålls varje år. 

Anmälan

Anmälan sker under våren. Den skickas ut till Studie-och yrkesvägledare på gymnasieskolor i Skåne samt delar av södra Sverige, som erbjuder teknik-och naturprogrammet. Observera att det inte går att anmäla sig till Her Tech Future genom att mejla projektgruppen. 

Her Tech Future hette tidigare Flickor på Teknis. 

 

Kontakt och frågor

För övriga frågor, kontakta i första hand projektgruppen 2023: htf@lth.lu.se.

Projektgruppen 2023 består av Felicia Huynh, Julia Jakobsson, Rebecka Brandt och Sanna Jörgensen.

Om du som kille är intresserad av att studera på LTH är du välkommen att besöka våra gymnasiedagar och öppet hus!

 

Sidansvarig: yens.wahlgren@lth.lu.se | 2021-06-08