Hoppa till huvudinnehåll

Her Tech Future

Her Tech Future 2022 kommer att äga rum 30-31 mars

Antalet tjejer som väljer att studera på tekniska utbildningar har blivit allt fler de senaste åren. Vi vill att fler tjejer ska känna sig välkomna att studera på tekniska utbildningar här på Lunds Tekniska Högskola (LTH). Det är därför vi på LTH årligen genomför evenemanget Her Tech Future. Vi vill inspirera fler kvinnor till att söka tekniska utbildningar!

Vad är Her Tech Future?

2022 års upplaga av Her Tech Future äger rum 30 och 31 mars, som endagarsevent. Vi riktar oss till tjejer på gymnasiets tekniska och naturvetenskapliga program i årskurs 2. Under dagarna ger vi en inblick i hur det är att studera på en teknisk högskola samt informerar om studier och utbildningsprogram. Vi vill poängtera att Her Tech Future är ett helt alkoholfritt evenemang.

Tjejerna tas om hand av kvinnliga faddrar som alla är studenter här på LTH. Även professorer, utbildningsansvariga och företagsrepresentanter deltar. Detta är verkligen ett gyllene tillfälle att få veta vad ingenjörsyrket innebär! 

Anmälan

Nu har anmälan för Her Tech Future 2022 stängt.

Anmälan skickas ut till Studie-och yrkesvägledare på gymnasieskolor i Skåne och delar av södra Sverige, som erbjuder teknik-och naturprogrammet. Observera att det inte går att anmäla sig till Her Tech Future genom att mejla projektgruppen. 

Her Tech Future hette tidigare Flickor på Teknis. 

Kontakt och frågor

För övriga frågor, kontakta i första hand projektgruppen 2022: htf@lth.lu.se.

Projektgruppen 2022 består av Ida Linn Silfors, Charlotte Önnevik, Thilda Qvist och Sara Bengtsdotter. 

Om du som kille är intresserad av att studera på LTH är du välkommen att besöka våra gymnasiedagar och öppet hus!

Sidansvarig: webbredaktion@lth.lu.se | 2021-06-08