Hoppa till huvudinnehåll

Career Academy Team

Sara Ek

Jag är professor i immunteknologi och sedan 2023 en av två programansvariga för LTH Career Academy. Jag har under de senaste åren haft olika uppdrag på LU, som prefekt, ledamot i forsknings-
nämnden på LTH, och framöver sitter jag i LU:s styrelse som verksamhets-
representant. Min forskning handlar om hur immunförsvaret interagerar med cancerceller, och syftar till att förstå hur dessa mekanismer kan användas för att förbättra behandlingen för patienter. Jag har erfarenhet av att kommersialisera min forskning och driver doktorand/postdok program med inriktning mot klinisk implementering och innovation.

E-post: sara.ek@immun.lth.se
Telefon: +46-46 222 38 24

Johan Mauritsson

Jag är professor i atomfysik och sedan 2023 en av två programansvariga för LTH Career Academy. Jag har fram till och med 2023 suttit i karriärnämnden och sitter sedan 2022 också med i LTH:s ledningsgrupp för grundutbildning med särskilt ansvar för livslångt lärande. Min forskning handlar om ultrakorta laserpulser som vi skapar i det extremultravioletta området med hjälp av högeffektlasrar och använder för att studera hur elektroner rör sig i atomer och molekyler. Jag tycker om att popularisera fysik och har flera år hjälpt till med LTH:s julkalender och jag sitter med i redaktionen för Fysikaktuellt.

E-post: johan.mauritsson@fysik.lth.se
Telefon: +46 46 222 76 54

Sidansvarig: asa.ahnfelt@lth.lu.se | 2023-05-12