Hoppa till huvudinnehåll

Studier och stöd

Hur är det att plugga på LTH? Ett vanligt svar är att det är några av de bästa åren i livet. Även om det innebär hårt jobb, gör den starka LTH-gemenskapen det till något mer än bara studier. Att utbildningen dessutom banar väg för ett eftertraktat och meningsfullt jobb, skapar en stark motivation genom hela studietiden.

Mottagningsveckan

Under mottagningsveckan välkomnas du av alla som jobbar med din utbildning. Introduktionen av utbildningen varvas med teambildande aktiviteter. Nollningen, som Teknologkåren vid LTH anordnar, pågår parallellt med detta.

Få hjälp av erfarna studenter via SI-undervisning

Inom LTH:s SI-undervisning får du handledning av erfarna studenter och räknar matte i grupp. SI-mentorprogrammet är mycket uppskattat och har funnits på LTH i över 20 år.

Mer om SI-undervisning på studentwebben

Karriärvägledning tidigt i utbildningen

LTH vill ge dig som student möjlighet att redan tidigt reflektera över din utbildning och din kommande yrkesroll. Redan under ditt första år får du hjälp och verktyg av våra studie- och karriärvägledare att komma igång.

Studie- och karriärvägledning vid LTH (Studentwebben LTH)

Pedagogiskt stöd för dig med funktionsnedsättning

Som student vid LTH får du tillgång till många olika sorters service och rådgivning för att din studietid ska bli så bra som möjligt. Att ha en funktionsnedsättning är inget hinder för studier vid Lunds universitet. 

Om pedagogiskt stöd på Lunds universitets webbplats

Om läs- och skrivstöd på Lunds universitets webbplats

Frågor om studier?

Studie- och karriärvägledarna vid LTH hjälper både dig som redan är student och dig som funderar på att börja läsa vid LTH.

Sidansvarig: sara.hangsel@lth.lu.se | 2023-02-17