Hoppa till huvudinnehåll

Hur kan jag stödja LTH?

Du som är alumn – eller på annat sätt en vän av LTH – välkomnas varmt att vara med och finansiera stipendier till studenter som är framstående och arbetar hårt för att förbättra människors livsvillkor genom teknik, arkitektur eller industridesign. Alla bidrag räknas.

Bästa examensarbetet – LTH50

LTH belönar den eller de studenter som har presenterat ett särskilt framstående examensarbete med LTH:s Jubileumsstipendium. Syftet är att stimulera kvaliteten på examensarbeten på LTH:s civilingenjörsutbildningar. Inför LTH:s 50-årsfirande 2010 inrättades ett stipendium, med bidrag från både privatpersoner och företag, för att vi årligen ska kunna utse det bästa examensarbetet på LTH.

Ett examensarbete per läsår premieras med 5 000 kronor, och stipendiet delas ut i samband med LTH:s examenshögtid under höstterminen.

LTH ställer höga krav på den som ska belönas med detta pris. Vi utgår från Sveriges Ingenjörers bedömningskriterier för Lilla Polhemspriset.

Internationella masterstudenter – LTH60

Omkring en tredjedel av LTH:s studenter reser ut i världen på praktik och utbyten – och många långväga studenter söker sig hit för en gedigen utbildning. Inför LTH:s 60-årsfirande 2020 inrättades ett stipendium, för att stödja unga talanger från olika delar av världen som kommit för att utforska och skapa vid LTH.

Kandidater nomineras av LTH när ansökningstiden till masterprogrammen har gått ut. Endast sökanden som bedöms som mycket starka eller excellenta, samt har sökt programmet som sitt förstahandsval, nomineras. Med excellent menas en student som tydligt sticker ut från mängden när det gäller betyg, tidigare lärosäte och utbildningsbakgrund/portfölj/motivationsbrev.

LTH tillämpar ”behovsbaserad” tilldelning av stipendier där studenter ges möjlighet att uppge hur stort stipendium de behöver för att kunna genomföra sina studier. 

Alla program får del av stipendiemedlen så länge de har goda kandidater att nominera. Undantag är program med egna stipendier och joint master’s programmes där studenterna antas vid ett annat lärosäte.

Resultatet skickas ut till studenterna samma dag som de får sitt antagningsbesked i början av april.
 

Stort tack till dig som är med och förverkligar LTH:s vision: Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Stöd LTH:s forskning – till nytta för samhället

Exempel på ny teknik som utvecklats från forskning vid LTH är det medicinska ultraljudet, bläckstråleskrivaren, trådlös överföring via Bluetooth och hälsobefrämjande livsmedel som Proviva och Oatly.

På LTH finns över 800 aktiva forskare. De arbetar både med klassiska teknikämnen och inom nyare områden med förgreningar mot medicin, naturvetenskap, miljö och design. Sammantaget utgör forskningen 15–20 procent av den samlade teknikforskningen vid svenska universitet och högskolor.

Om LTH:s forskning, till nytta för världen

Om du vill göra en större donation, kontakta då avdelningen Development Office

Pennskrin som glittrar, ovanpå några böcker.

Hur donerar jag?

För att bidra till LTH:s stipendier kan du swisha valfritt belopp till LTH:s swishnummer: 123 488 89 70

Det går även bra att sätta in medel på Lunds universitets bankgironummer: 5051-4728

Ange i meddelandet vid inbetalningen att gåvan avser jubileumsstipendiet LTH50 eller LTH60 + ditt namn/organisation.

Vi tar givetvis gärna emot andra donationer. Kontakta Beatrice Nordlöf.

Mer om LTH:s utbildningar

Mer om LTH:s forskning

Kontakt

Beatrice Nordlöf

Avdelningschef Ledningsstöd, LTH:s kansli
+46 46 222 71 90

beatrice.nordlof@lth.lu.se

Sidansvarig: alumni@lth.lu.se | 2020-08-27