Aktiviteter och event


Resterande evenemang under vårterminen 2020 är tyvärr inställda. Vi ser fram emot att träffa er igen längre fram.

Sommarkurser

Passa på att läsa en kurs i sommar – i väntan på vidare plugg eller som kompetensutveckling. Lunds universitet lanserar extra sommarkurser just i år, som en del av Utbildningsdepartementets satsning för att hjälpa Sverige genom coronakrisen.

Sommarkurser på Lund universitets hemsida

MOOCar

Moocar, eller öppna nätkurser, vid Lunds universitet är öppna för alla intresserade, oavsett förkunskaper. Kurserna är gratis och ges via internet. Du kan inte räkna in en mooc i din examen eller få högskolepoäng för kursen.

MOOCar på Lunds universitets hemsida

Arbeta ideellt med läxhjälp

Tycker du att matematik är lätt och roligt - och kan tänka dig att hjälpa skolelever?

Inom skolvärlden upplever lärare ibland att de inte riktigt hinner med det viktiga ämnet matematik på lektionstid som de önskar, och de skulle verkligen uppskatta din hjälp.

Studieverkstan, på Korsbackaskolan i Kävlinge, är en frivillig plats för läxhjälp utöver elevernas ordinarie scheman. Här kan du som LTH-alumn eller LTH-student göra en högst välkommen insats.

När: tisdagar kl. 15.30 - 16.30
Var: Korsbackaskolan, Kävlinge

Praktisk information: Skolan ligger på 8-10 min gångavstånd från stationen (tåg varje halvtimme från Malmö/Lund). Buss 123 från Lund stannar precis vid skolan. Skolan har också har en stor, gratis parkering.

Intresserad? Kontakta sofia.andersson@kavlinge.se för mer information.

Sidansvarig: alumni@lth.lu.se | 2020-06-11