Aktiviteter och event

Bokklubben: Ny härlig sommarläsning följt av höstsamtal

Alumnnätverkets Bokklubb fortsätter sommaren 2022. Allt du behöver göra för att vara med är att fiska upp ett exemplar av böckerna; En god man av Karin Wahlberg och Ett halvt andetag av Anna Agrell, sätta dig bekvämt någonstans i solen med en kopp gott och läsa och njuta...

När du läst klart och gråvädret blåser in i höst, då ses vi digitalt ihop med alumn-författarna och diskuterar böckerna under ledning av vår moderator från Författarskolan, Anna Clara Törnqvist.

Deckarföreläsning

Vi har också bokat in en föreläsning i höst med Kerstin Bergman som i internationella sammanhang betraktas som en av de främsta experterna på svenska deckare. Se fram emot en kväll i de svenska mordgåtornas landskap (föreläsningen ges på engelska).

Inbjudan till samtalen kommer i början av hösten.

Läs mer om bokklubben, böckerna, föreläsningen och datum för författarsamtalen
 

Lär dig något nytt

Working for a sustainable future: concepts and approaches
Detta är en ny MOOC (onlinekurs) från Lunds universitet som introducerar deltagarna i begrepp som utvecklas inom hållbarhetsvetenskap och som är relevanta för alla, oberoende av ens arbete eller intresseområde. Efter avslutad kurs kommer deltagarna att ha en bättre förståelse för det ordförråd som används idag.

Kursen är online, gratis och ges på engelska. Flexibel start och studietid.

Till LTH:s startsida för alumner

Pris för särskilt framstående avhandlingsarbete

Sparbanksstiftelsen Färs och Frosta delar ut Sparbanken Skånes pris till en nybliven doktor vid LTH för särskilt framstående avhandlingsarbete.

Priset ska delas ut till en person för god forskning inom företrädesvis miljö och hållbar utveckling, som är till gagn för utveckling av näringsliv och samhälle. 

Prissumman är 100 000 kronor. Stipendiet delas ut i samband med examenshögtiden i maj.

Sidansvarig: alumni@lth.lu.se | 2022-02-23