Hoppa till huvudinnehåll

Aktiviteter och event

TACK!

Torsdagen den 8 februari hade LTH:s personal och alumner en underbar kväll i AF-borgen då vi njöt av Jesperspexarnas fantastiska uppsättning av spexet Marie Curie.

Tack alla ni som då tog tillfället i akt och bidrog med pengar till våra examensstipendier.

Det betyder mycket för oss att vi årligen kan belöna den eller de studenter, som har gjort ett särskilt framstående examensarbete. Syftet med stipendiet är att uppmuntra till en hög kvalitet på examensarbeten på LTH:s civilingenjörsutbildningar.

Information om hur man stödjer LTH hittar du i menyn till vänster.

 

Alumnporträtt

Läs om den inspirerande LTH-alumnen Charlotte Beskow som arbetat hela sin karriär inom rymdindustrin på European Space Agency, ESA

Charlotte kommer även att tala under vårt digitala event på Internationella kvinnodagen den 8 mars 2024. 

Alumni Network Blog

Kommande evenemang

5 mars, kl. 16-17.30- Webbinarium: Byta bana - vågar jag?

Det är aldrig för sent att prova något nytt. Vi har bjudit in en panel som tagit steget att byta bana eller ställt om sitt arbetsliv för att höra hur de bestämde sig, vad som gjorde att de vågade och hur de rent praktiskt gjorde.

Moderator: Pernilla Thellmark, med lång erfarenhet av karriär- och ledarutveckling. Hon är karriärcoach på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet och driver även konsultfirman Nilla Karriär & Kommunikation.

Panelen består av:

 • Martin Ekenberg, utbildad ingenjör i maskinteknik vid LTH som också doktorerat på ämnet, men bytte bana till jurist via Juridicum efter att han fyllt femtio.
 • Anna Isoz, koordinator på KTH som sökt och beviljats omställningsstudiestöd för att kompetensutveckla sig till webbutvecklare redaktör.
 • Karin Wahlberg, alumn från Lunds universitet, utbildad lärare, gynekolog och förlossningsläkare men också framgångsrik författare av både deckare och självbiografiska böcker.

Mer information och anmälan här

8 marsDigital celebration of International Women's Day 2024!

We honour this day by meeting three inspiring alumnae.

Curious about where a degree from Lund University can take you in the world? Seeking inspiration from your alumni community? Then this webinar is for you! Both students and alumni are welcome.

 • Camilla Mellander - Navigating cultural diplomacy in New York
  Consul General of Sweden in New York, MSc in Economics, LUSEM
   
 • Charlotte Beskow - Overseeing the completion of five successful missions into space
  Retired from a long career at the European Space Agency, MSc in Electrical Engineering, LTH
   
 • Iryna Stavchuk - Designing green and climate-proof solutions for the post-war recovery of her country
  Ukraine programme manager, European Climate Foundation, MSc in Environmental Management and Policy

More information and registration

11 mars, kl. 16-17.30 - Webbinarium: Så fungerar omställningsstudiestödet

Nu finns genom omställningsstudiestödet möjlighet för dig som vill göra en karriärförändring eller ta nästa steg i din professionella utveckling.

I detta webbinarium kommer två erfarna panelister berätta vad som krävs för att få omställningsstudiestöd men också hur stödet fungerat i praktiken och vad som är viktigt att tänka på inför din ansökan. Vi kommer också prata om vilka alternativ som finns för att behålla större delen av din lön under tiden du studerar.

Moderator: Susanne Linné, med lång erfarenhet av arbetsmarknadsfrågor från bland annat Arbetsförmedlingen. Idag är hon projektledare vid Arbetslivssamverkan vid Lunds universitet.

Panelen består av:

 • Ursula Berge, LU alumn och samhällspolitisk chef på Akademikerförbundet SSR, som varit med och utformat omställningsstudiestödet. Efter stödets införande har hon fortsatt engagera sig i hur stödet fungerar och dess framtida användning.
 • Emil Gustavsson, Studiestödsutredare på CSN. Har jobbat främst med arbetsmarknadsfrågor inom offentlig sektor och arbetar nu dagligen med omställningsstudiestödet.

Mer information och anmälan här

14 mars, kl. 16-17.30 - Webbinarium: Framtidens kompetens

Paneldiskussion om framtidens arbetsmarknad. Vilken riktning kommer behoven av kompetens att ta? Vilka soft skills kommer vara nödvändiga för att vara attraktiv på arbetsmarknaden och göra karriär?

Under webbinariet kommer representanter från både privat och offentlig sektor dela sina kunskaper och insikter om kraven som kommer ställas på framtidens arbetsmarknad. En trendspaning om vilka kompetenser som kommer behövas och eftertraktas.

Moderator: Anna Hjalmers Mattsson, sedan ett decennium studie- och karriärvägledare på Lunds universitet vilket ger henne en god inblick i studenters tankar om framtiden.

Panelen består av:

 • Kerstin Eriksson, arbetsmarknadsanalytiker på Analysavdelningen, Enheten Prognos på Arbetsförmedlingen. Hon arbetar med frågeställningar som leder fram till kunskap som behövs för att skapa bra underlag till bland annat studie och yrkesvägledning.
 • Deana Nannskog, LU alumn och Global Reskilling & Upskilling Leader på Ingka IKEA. Leder utvecklingen av innovativa och hållbara lärstrategier som främjar en skillsbaserad utveckling i med fokus på att stärka medarbetarnas potential och det livslånga lärandet i organisationen.
 • Ulf Bergen, Global Competence Development Leader på Ingka IKEA. Har en gedigen erfarenhet inom rekrytering och HR-strategier. Leder framförallt det strategiska arbetet med multiskilling. Har ett starkt fokus på Future of Work.

Mer information och anmälan här

Till LTH:s startsida för alumner

Pris för särskilt framstående avhandlingsarbete

Sparbanksstiftelsen Färs och Frosta delar ut Sparbanken Skånes pris till en nybliven doktor vid LTH för särskilt framstående avhandlingsarbete.

Priset ska delas ut till en person för god forskning inom företrädesvis miljö och hållbar utveckling, som är till gagn för utveckling av näringsliv och samhälle. 

Prissumman är 100 000 kronor. Stipendiet delas ut i samband med examenshögtiden i maj.

Sidansvarig: alumni@lth.lu.se | 2023-12-22