Hoppa till huvudinnehåll

Studenter berättar

Att läsa på LTH

Stephanie, Arvid och Annika som läser på LTH delar med sig av sina erfarenheter och svarar på frågor.

Arkitektur och Industridesign

I webinariumet svarar studenter på frågor om arkitekt- och industridesignutbildningen vid LTH och berättar varför de valde sina utbildningar. 

Bioteknik, Ekosystemteknik och Kemiteknik

I webinariumet svarar studenter på frågor om utbildningarna inom bioteknik, ekosystemteknik och kemiteknik vid LTH och berättar varför de valde sina utbildningar. 

Datateknik, Elektroteknik, Informations- och kommunikationsteknik och Medicin och teknik

I webinariumet svarar studenter på frågorna vad är det för skillnad på att läsa till civilingenjör i datateknik jämfört med informations- och kommunikationsteknik? Vad läser studenterna på civilingenjörsprogrammet i elektroteknik och vad lär de sig på civilingenjörsprogrammet i medicin och teknik?

Högskoleingenjörsutbildningar

LTH har fem stycken högskoleingenjörsutbildningar. Tre är inriktade på byggteknik: Byggteknik med arkitektur, Byggteknik – Järnvägsteknik samt Byggteknik – Väg- och trafikteknik. De andra två programmen är Datateknik och Elektroteknik med automationsteknik. I webinariumet pratar studenterna om de två sistnämnda.

Industriell ekonomi, Maskinteknik och Maskinteknik med teknisk design

I webinariumet svarar studenter på frågor om utbildningarna inom Industriell ekonomi och Maskinteknik och varför de valde sina utbildningar. 

Lantmäteri, Väg och -vattenbyggnad, Brand och Riskhantering

Är du intresserad av utbildningar inom samhällsområdet? På LTH:s campus i Lund finns det ett antal utbildningar som du kan välja mellan: brandingenjörsutbildning, civilingenjör i lantmäteri eller väg- och vattenbyggnad. Dessutom finns också en inriktning till civilingenjör i riskhantering. I webinariumet svarar studenter på frågor om sina utbildningar. 

Teknisk fysik, Teknisk matematik och Teknisk nanovetenskap

I webinariumet svarar studenter på frågor om utbildningarna inom teknisk fysik och teknisk nanovetenskap och varför de valde sina utbildningar. 

Frågor om studier?

Studie- och karriärvägledarna vid LTH hjälper både dig som redan är student och dig som funderar på att börja läsa vid LTH.

Sidansvarig: sara.hangsel@lth.lu.se | 2023-02-17