Hoppa till huvudinnehåll

Fristående kurser

Mat, myter och molekyler (TFRC35), 7.5 hp

Food, Myths and Molecules

Vad vet du om matens molekyler och vad som egentligen händer vid matlagning hemma eller i en livsmedelsfabrik? Efter avslutad kurs skall studenterna kunna svara på frågor som: Varför blir äppelskivor bruna? Varför är kokt äggvita vit? Hur tas maten egentligen upp av kroppen? Stämmer det att man blir mättare om man dricker ett glas vatten innan måltiden? Vad innehåller mjölken så att den får så lång hållbarhet och går det snabbare att koka potatis på högsta värme? Vad gör egentligen E-nummer i industrimaten? Varför ger kött upphov till mer växthusgaser än baljväxter?

Kursplan

PDF Webbsida

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Anmälningsuppgifter

När Hösttermin 2021, 2021-09-01 - 2022-01-14
Plats Lund
Studietakt Distans • Kvartsfart • Blandad undervisningstid
Språk Svenska
Anmälan senast 2021-04-15 Gå till anmälan
LU:s kurssida TFRC35
Urval Se LU:s kurssida

Kontakter

Kursansvarig Karolina Östbring karolina.ostbring@food.lth.se
Sidansvarig: svl-jour@lth.lu.se | 2023-02-27