Her Tech Future

Her Tech Future 2020 kommer att ställas in på grund av den rådande situationen med coronaviruset.

 

 

Antalet tjejer som väljer att studera på tekniska utbildningar har blivit allt fler de senaste åren. Vi vill att fler tjejer ska känna sig välkomna till att studera på tekniska utbildningar här på Lunds Tekniska Högskola (LTH). Det är därför vi på LTH årligen genomför evenemanget Her Tech Future. Vi vill inspirera fler kvinnor till att söka tekniska utbildningar!

 

 

Vad är Her Tech Future?

2020 års upplaga av Her Tech Future äger rum 1 - 3 april och samlar 120 gymnasietjejer från hela södra Sverige. Vi riktar oss till tjejer på gymnasiets tekniska och naturvetenskapliga program i årskurs 2. Under dagarna ger vi en inblick i hur det är att studera på en teknisk högskola samt informerar om studier och utbildningsprogram. Dagarna är fyllda med intressanta föreläsningar och spännande laborationer, medan kvällen bjuder till festligheter. Vi vill poängtera att Her Tech Future är ett helt alkoholfritt evenemang.

Tjejerna tas om hand av kvinnliga faddrar som alla är studenter här på LTH. Även professorer, utbildningsansvariga och företagsrepresentanter deltar. Detta är verkligen ett gyllene tillfälle att få veta vad ingenjörsyrket innebär!

Anmälan

Anmälan för 2020 är nu stängd. Observera att det inte går att anmäla sig till Her Tech Future genom att mejla projektgruppen. 

Hör med er studievägledare om elever från din skola varit på detta tidigare, annars kanske vi kan bjuda in er skola. Tänk på att ni ska hinna ta er till Lund innan klockan 10 onsdagen den 1 april. Därför brukar vi i regel bara bjuda in skolor i södra Sverige.

Her Tech Future hette tidigare Flickor på Teknis. Namnbytet initierades av LTH tillsammans med projektgruppen 2017 och 2018.

Kontakt och frågor

Tjejer som ska åka på Her Tech Future kommer att få en fadder ni kan höra av er till för frågor.

För övriga frågor, kontakta i första hand projektgruppen 2020: htf@lth.lu.se.

Projektgruppen 2020 består av Linnéa Gustavsson, Lovisa Gustafsson, Izabella Imets och Love Ivarsson.

Om du som kille är intresserad av att studera på LTH är du välkommen att besöka våra gymnasiedagar och öppet hus!

Sidansvarig: webbredaktion@kansli.lth.se | 2019-02-07