lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Her Tech Future

I år byter Flickor på Teknis namn! Evenemanget kallas numera Her Tech Future. Namnbytet är initierat av LTH tillsammans med projektgruppen 2017 och 2018.

Är du nyfiken på vad det innebär att vara ingenjör? Då har du hittat rätt!

Antalet tjejer som väljer att studera på tekniska utbildningar har blivit allt fler de senaste åren. Vi vill att fler tjejer ska känna sig välkomna till att studera på tekniska utbildningar här på Lunds Tekniska Högskola (LTH). Det är därför vi på LTH årligen genomför evenemanget Her Tech Future. Vi vill inspirera fler kvinnor till att söka tekniska utbildningar! 

Vad är Her Tech Future?

2018 års upplaga av Her Tech Future äger rum 18-20 april och samlar 120 gymnasietjejer från hela södra Sverige. Vi riktar oss till tjejer på gymnasiets tekniska och naturvetenskapliga program i årskurs 2. Under dagarna ger vi en inblick i hur det är att studera på en teknisk högskola samt informerar om studier och utbildningsprogram. Dagarna är fyllda med intressanta föreläsningar och spännande laborationer, medan kvällen bjuder till festligheter. Vi vill poängtera att Her Tech Future är ett helt alkoholfritt evenemang.

Tjejerna tas om hand av kvinnliga faddrar som alla är studenter här på LTH. Även professorer, utbildningsansvariga och företagsrepresentanter deltar. Detta är verkligen ett gyllene tillfälle att få veta vad ingenjörsyrket innebär! 

Anmälan

Observera att det inte går att anmäla sig till Her Tech Future genom att mejla projektgruppen. Anmälan sker genom din studievägledare på skolan och de kommer få information om detta i januari. Hör med er studievägledare om elever från din skola varit på detta tidigare, annars kanske vi kan bjuda in er skola. Tänk på att ni ska hinna ta er till Lund innan klockan 10 onsdag 18 april. Därför brukar vi i regel bara bjuda in skolor i södra Sverige.

Kontakt och frågor

Tjejer som ska åka på Her Tech Future kommer att få en fadder ni kan höra av er till för frågor.

För övriga frågor, kontakta i första hand projektgruppen 2018: htf@lth.lu.se.

Projektgruppen 2018 består av Hanna Petersson, Erik Karlsson, Azra Malagic och Kajsa Jakobsson.

Om du som kille är intresserad av att studera på LTH är du välkommen att besöka våra gymnasiedagar och öppet hus!