Hoppa till huvudinnehåll

Robotik och semantiska system

Med ett datavetenskapligt fokus och perspektiv forskar vi kring robotik, automation, mekatronik, intelligenta/semantiska system samt människa-robot-interaktion. Specifikt:

  • Inom Natural Language Processing (NLP) är fokus på semantik och tekniska system med förmåga att förstå mänskligt/naturligt språk, vilket inkluderar automatisk tolkning av innebörd genom analys av beroenden, identifiering av referenser och temporal ordning.
  • Inom Artificiell Intelligens (AI) fokuserar vi på autonoma agenter, inkluderande modeller av intelligens, kognition, kunskapsrepresentation, planering och lärande, samt implementeringsprinciper för sådana tekniker.
  • Inom Robotik sammanförst dessa områden med rent mekatronisk forskning, med tonvikt på de programvarutekniska aspekterna, inklusive implementering av styrsystem för industriell automation och för styrning av framtidens robotar.

Vi arbetar i nära samverkan med (och i vissa fall delar parsonal med) andra grupper inom institutionen, med andra inststitutioner inom LU (såsom Reglerteknik som vi delar robotlab med), samt med flera företag.

Mer information

Mer information på engelska på forskargruppens sidor:

http://rss.cs.lth.se

Sidansvarig: Jonas.Wisbrant@cs.lth.se | 2015-11-06

Contact

E-mail: klas@cs.lth.se

Phone: +46 46 222 4304

Mobile: +46 705 365015