Nyheter

19 juni 2019

I en blogg skriver LTH:s rektor Viktor Öwall att LTH att experternas röster behöver höras i fråga om klimatlösningar: Även om experterna inte nödvändigtvis alltid är överens kan de bidra med kunskap och perspektiv om vilken riktning som ska tas ut för att faktiskt klara omställningen till fossilfrihet.

18 juni 2019

Rädd för björn? Vandringar med guide i djurets terräng kan minska rädslan betydligt, visar ny forskning. Tidigare har myndigheter endast gått ut med information om björn utan förståelse för människors känslor.

14 juni 2019

Det gick vägen – till slut. Den europeiska mastodontsatsningen på livsmedelsutveckling, ”Food KIC”, gick inte till det konsortium som Lunds universitet ingick i år 2016. Men det var då. Nu har styrelsen för det vinnande nätverket, EIT Food, beslutat att universitetet ska bli en fullvärdig medlem i deras nätverk istället.

12 juni 2019

Fyra förslag på hur livslångt lärande och teknisk spetskompetens konkret kan främjas, till gagn för Sveriges konkurrenskraft. LTH:s rektor Viktor Öwall är en av dem som i en debattartikel i Dagens industri bland annat efterlyser förenklade antagningssystem och mer ändamålsenlig finansiering av kurser för redan yrkesverksamma.

11 juni 2019

Klimatförändringarna slår olika hårt mot olika kuster. En avhandling presenterar en modell som kan beräkna konsekvenserna för olika områden - så långt som hundra år fram i tiden.

5 juni 2019

Vasslepulver är ett smart livsmedel som gjort succé de senaste åren. Det ingår i bland annat i modersmjölksersättning. Men ett problem behöver lösas: Pulvret bildar klumpar som leder till sämre näringsupptag.

5 juni 2019

Nu utökas LTH:s utbytesavtal med andra universitet till att även omfatta KU Leuven i Belgien. Det innebär att tre civilingenjörsstudenter årligen får möjlighet att studera en termin vid det topprankade universitetet.

4 juni 2019

Menskopp, utformad som pessar, i fin förvaring jämte tandborstar och tvål. Självkörande bil förvandlat till vardagsrum. Normkritiska fotbollsskor utformade för kvinnlig anatomi. Lampknappen som styr alla husets lampor. Det är några av de cirka femtio arbeten som studenter i industridesign ställer ut.

29 maj 2019

Onsdagen den 29 maj firar LTH studenter som tagit examen vid den högtidliga examenshögtiden i Universitetshusets aula. Samtidigt prisas ett avhandlingsarbete, fyra examensarbeten och en lärare.

desc
24 maj 2019