Hoppa till huvudinnehåll

21

November

LTH Teknik för Hälsa: Medicinteknikdagarna 2023

publik
Tid: 2023-11-21 08:00 till 15:15 Seminarium

Välkomna till Medicinteknik i Skåne 2023!
 
Med konferensen Medicinteknik i Skåne vill vi ge deltagarna möjligheter att skapa kontaktytor och få kunskap om medicinteknisk forskning och utveckling i regionen. Konferensen riktar sig till aktörer inom akademi, sjukvård och företag. Konferensen syftar även till en ökad förståelse för dessa olika aktörers problemställningar samt utbyte av idéer. Arrangörer för Medicinteknik i Skåne är profilområdet Teknik för Hälsa på Lunds Tekniska Högskola, Medicon Bridge, Lunds Universitet samt Region Skåne.
 
Konferensen anordnas i aulan på Skånes Universitetssjukhus i Lund, med poster-presentationer i anslutning till denna. Deltagandet i konferensen är kostnadsfritt.
 
Medicinteknik i Skåne har anordnats fem gånger tidigare 2014-2019, och brukar locka omkring 200 deltagare. Årets konferens anordnas den 21e november och har tre fokusområden: Avancerade terapier (ATMP), Regelverk inom medicinsk teknik och AI/Datasjöar. Inbjudna talare kommer att ge populärvetenskapliga föredrag inom respektive område.

Som plenartalare har vi en favorit i repris: Anders Ekholm, Senior rådgivare på Institutet för framtidsstudier, gav 2013 en väldigt uppskattad föreläsning om utmaningar och möjligheter för framtidens sjukvård. Nu tio år senare undrar vi om avancerade terapier och BIG data kommer vara en del av lösningen för sjukvården utmaningar.

Alla doktorander uppmanas att ta med en poster.
 
Program och anmälan (senast 7e nov) hittas här: https://bme.lth.se/index.php?id=262794

Skicka gärna vidare informationen till de ni tror är intresserade.
 
Väl mött den 21:e november!
 
Magnus Cinthio, Teknik för Hälsa och Biomedicinsk teknik, Lunds Tekniska Högskola
Tomas Jansson, Medicon Bridge, Lunds Universitet samt Region Skåne
Sebastian Möller, Digitalisering IT och MT, Region SkåneOm händelsen
Tid: 2023-11-21 08:00 till 15:15

Plats
Aulan, Centralblocket, SUS Lund

Kontakt
magnus [dot] cinthio [at] bme [dot] lth [dot] se