25

September

Hur man lyckas i studierna vid LTH

Tid: 2020-09-25 10:15 till 12:00 Föreläsning

Nå större framgång till mindre besvär i dina studier. Hur får vi tiden att räcka till? Vad gör folk som minns allt de behöver och ändå hinner med att ha ett liv? Spelar det roll var man sitter? Hur hänger kunskap och förståelse ihop? Fungerar "speed reading"? Hur slutar man skjuta upp saker? Och hur fixar man matten? Missa inte denna populära föreläsning som gjort succé på Chalmers, KTH och även Lunds Tekniska Högskola!

Björn Liljeqvist är civilingenjör i elektroteknik och föreläser om hur dina studier blir framgångsrika. Under våren 2020 genomförde Björn populära online webinarier i studieteknik vid distansstudier för studenter vid LTH.

Björn är författare till böckerna "Plugga smart och lär dig mer" och "Plugga smartare" och har lärt ut effektiv studieteknik till tiotusentals personer sedan ett drygt decennium. Björn är ordförande i Mensa International och driver idag egna företaget BrainGain. 

Denna föreläsning ges för nyantagna studenter i årskurs 1 vid högskoleingenjörsutbildningarna i Helsingborg  och civilingenjörsutbildningarna i Lund. Med anledning av Covid-19 ges föreläsningen på distans/online, där första delen är föreläsning och andra delen en frågestund kring studieteknik.  

Föreläsningen arrangeras av studie- och karriärvägledningen vid LTH

 

 Om händelsen
Tid: 2020-09-25 10:15 till 12:00

Plats
Online (se lässchema, program)

Kontakt
rebecca [dot] little-smith [at] lth [dot] lu [dot] se

Spara händelsen till din kalender