18

October

Det virtuella mötet

Illustration av två avatarer som dricker kaffe.
Tid: 2021-10-18 08:00 till 2021-10-24 18:00 Övrigt

I en tid när digital möteströtthet blivit ett etablerat fenomen har LTH-kollegorna i virtual reality-labbet utforskat nya sätt att mötas.

Under året som gått har de träffats i den virtuella mötesvärlden istället för att ses online vid datorskärmen. Några fördelar de upplever med det virtuella mötet är att 

  • det är en bra mötesform för att minska resor
  • det är ett möte med fysisk rörelse
  • sociala koder suddas ut
  • kreativitet och social interaktion främjas i VR-baserade arbetsmiljöer

Är du nyfiken på hur ett virtuellt möte går till? Se filmen ”Det virtuella mötet” som visas under Framtidsveckan.

Skulle du vilja prova på att mötas virtuellt? Välkommen till VR-labbet den 20 oktober. Då äger eventet "Ska vi ses som avatarer framöver? – genombrott i den virtuella mötesvärlden" rum. Läs mer om programpunkten och hur du anmäler dig. Det är begränsat antal platser.

----------------------------------------------------

Evenemanget är en del av Framtidsveckan 18-24 oktober 2021 vid Lunds universitet. Se veckans program här – lu.se/framtidsveckan.

Coronainformation

I dessa tider värnar vi speciellt om alla deltagares säkerhet och hälsa och Framtidsveckan följer Folkhälsomyndighetens och regeringens beslut och rekommendationer. Evenemang, lokaler och logistik under veckan kommer att ta hänsyn till uppsatta coronarekommendationer. Vi uppmanar alla som känner minsta symptom på förkylning eller annan sjukdom att stanna hemma.Om händelsen
Tid: 2021-10-18 08:00 till 2021-10-24 18:00

Plats
Youtube: https://youtu.be/OwL3srzOb0o

Kontakt
info [at] design [dot] lth [dot] se

Spara händelsen till din kalender