Hoppa till huvudinnehåll

20

November

LU Open Science Days

ginkoblad
Tid: 2023-11-20 11:30 till 2023-11-21 12:45 Konferens

Varför ska vi engagera oss i öppen vetenskap och hur? Vilka är fördelarna och utmaningarna? Öppen vetenskap tillskrivs ökad betydelse av flera aktörer i forskarsamhället för att underlätta dialogen mellan akademi och samhälle. Öppen vetenskap möjliggör tvärvetenskaplig forskning, ökar transparensen, reproducerbarheten och stärker i slutändan forskningens integritet. Anmäl dig till LU Open Science Days 20 och 21 november, en lunch-till-lunch konferens som organiseras av den fakultetsöverskridande gruppen LU Open Science Champions. Konferensen riktar sig till forskare, doktorander och stödpersonal vid universitetet och syftar till att skapa dialog kring open science och open access.

Sessionerna kommer att beröra utbildning om öppen vetenskap, principer för öppen vetenskap, vilken infrastruktur som används och behövs vid LU, och olika sätt att tillämpa open science. Konferensen är en möjlighet att utbyta idéer och erfarenheter, samt diskutera vad öppen vetenskap innebär för LU och framtidens forskning. Det kommer även att finns mat och dryck att avnjuta under minglet med kollegor.

Mer information om konferensen och länk till registreringssidan finns här. Registrera dig senast den 9e november!Om händelsen
Tid: 2023-11-20 11:30 till 2023-11-21 12:45

Plats
Palaestra

Kontakt
karolina [dot] lindh [at] ub [dot] lu [dot] se