Så här lånar du

På Lunds universitets bibliotek använder du ditt LU-kort när du lånar. När du har skaffat kortet på en LU-kortstation måste du först läsa igenom våra lånevillkor och logga in en gång i vår bibliotekskatalog LUBcat.  Du loggar enkelt in med ditt Studentkonto eller LUCAT och registrerar ditt LU-kort som lånekort.

Här loggar du in i LUBcat

Efteråt besöker du någon av oss i informationsdisken på valfritt bibliotek där vi aktiverar ditt lånekonto. Även personer utan koppling till universitetet är välkomna att låna på biblioteken, då ordnar vi ett lånekort för externa personer direkt i informationsdisken.

Lånetider

Lånetiden på kursböcker är 14 dagar. Förseningsavgift tas ut med 10 kr per bok och dag. Om ingen annan köar på boken, förnyas lånet automatiskt ytterligare fem gånger. Om boken är beställd skickas ett mail med information om att du ska lämna tillbaka boken.

Lånetiden på övriga böcker är 4 veckor. Om ingen annan köar på boken, förnyas lånet automatiskt ytterligare fem gånger. Om boken är beställd skickas ett mail med information om att du ska lämna tillbaka boken.

Du kan återlämna dina böcker på vilket bibliotek inom LUB som du vill och du kan få dina böcker skickade till valfritt bibliotek för upphämtning. 

Så ställer du dig i kö på bok

Om boken du söker är utlånad kan du ställa dig i kö via knappen "Köa på alla exemplar" i LUBcat. Där ser du också hur många som står i kö. När boken är återlämnad får du besked via e-post.

Så kontrollerar du dina lån

Du kan kolla dina lån och beställningar i LUBcat genom att logga in på ditt konto

Låna e-böcker

E-böcker kommer du automatiskt åt på en dator på campus. Hemifrån får du access genom att logga in med ditt Studentkonto eller LUCAT-id.

Låna böcker från bibliotek utanför LUB

Behöver du få tag i en bok som inte finns på något av Lunds universitets bibliotek? Då kan du beställa den som fjärrlån. Det går också bra att lämna boken som ett inköpsförslag.

Beställ ett fjärrlån

Lämna ett inköpsförslag

 

 

 

Lånevillkor för Lunds universitets bibliotek

Läs mer om LU-kortet

Information om ditt Studentkonto

Sidansvarig: webbredaktion@kansli.lth.se | 2020-05-20