Hoppa till huvudinnehåll

”Tack till forskare som upprätthåller denna spetsforskning”

REKTORS BLOGG. Lunds universitet är det mest framgångsrika lärosätet i Sverige när det gäller anslagsfördelning från Horisont Europa och är nu det nionde främsta lärosätet i Europa. Det gläder mig att LTH är en stor och bidragande orsak till denna fina placering, skriver Annika Olsson.

– Publicerad den 24 januari 2024

Två personer vid laserforskningsstation.
Del av framgången. Med starka forskningsmiljöer, och den avancerade infrastruktur som vi har i form av exempelvis laboratorier och apparathallar, har LTH kapaciteten att attrahera talanger, samverkanspartners och externa forskningsmedel, skriver Annika Olsson. Foto: Charlotte Carlberg Bärg

I ett nytt inlägg skriver LTH:s rektor Annika Olsson:

"Vid årets början fick vi goda nyheter i om att Lunds universitet är det mest framgångsrika lärosätet i Sverige när det gäller anslagsfördelning från Horisont Europa. Universitetet klättrar också i den globala rankningen och är nu det nionde främsta lärosätet i Europa.

Det gläder mig att LTH är en stor, bidragande orsak till denna fina placering, en placering som visar att vi har relevant forskning i absolut, global framkant.

Så ett stort tack, vill jag framföra, till LTH:s alla forskare som upprätthåller denna spetsforskning och den excellens som är en förutsättning för att lyckas attrahera externa medel, däribland EU-medel."

Blogginlägget "Tack till forskare som upprätthåller denna spetsforskning”