Hoppa till huvudinnehåll

Fem teknikstartups på Ny Tekniks 33-lista

Fem av Sveriges mest innovativa och lovande unga teknikstartups har sin grund i forskning vid Lunds universitet, enligt den årliga 33-listan som nyligen publicerades av Ny Teknik.

– Publicerad den 16 november 2021

Foto: Mostphotos/Yann Song Tang

Det är 33 unga svenska bolag med en egenutvecklad innovation och potential att förändra sin bransch som lyfts fram. Fem av dem återfinns även i LU Holdings portfölj:

Beammwave utvecklar en ny teknik med potential att bidra till effektivare och snabbare trådlös kommunikation för framtidens 5G- och Wigignät. 

Corsmed utvecklar en mjukvara som kan beskrivas som en virtuell MR-kamera som möjliggör MR-simuleringar med hög kvalitet och potential att skapa en ny simuleringsstandard.

Debricked hjälper företag att hålla koll på sårbarheter i open source-mjukvara genom en molntjänst. Tjänsten ger också ett beslutsstöd och hjälper kunderna att prioritera hur sårbarheterna ska hanteras på ett systematiskt sätt.

Elonroad är ett hightech-koncept för elektriska vägar, med en infrastruktur för laddning av elektriska fordon.

Intuicell utvecklar ett AI-ramverk som är baserat på forskning om hur hjärnan fungerar och som möjliggör en teknikplattform som lär sig på samma sätt som vi människor gör.

– Det är fantastiskt roligt att se. Vi har ju jobbat några år med de här bolagen och vi har sett både stor innovativ potential och ett starkt driv. Men det är förstås extra kul att få det bekräftat genom en sådan här hedersutmärkelse, säger Christine Widstrand, vd för LU Holding. 

Se hela 33-listan på NyTekniks webbplats

Mer om LU Holding