Hoppa till huvudinnehåll

Hej Alumner!

– Publicerad den 22 maj 2015

Jag börjar nu närma mig slutet av första terminen som LTHs rektor och det har varit en spännande men intensiv tid. Mycket roligt och många utmaningar och ser därför framemot en sommar där man förhoppningsvis kan hinna reflektera och se framåt. Som ni kan se i till exempel LTH-nytt så händer det mycket spännande inom både utbildning och forskning, följ oss där och på webben och andra medier.

Nu är det dags för examenshögtid och promovering. Man skall aldrig missa ett tillfälle för fest! Den 22 maj skall vi diplomera 120 examinander i två ceremonier i Universitetshusets aula med pompa och ståt. Speciellt roligt är att vi har ett nytt stipendium att dela ut, industrimannen och LTHs tidigare styrelseordförande Karl-Erik Sahlberg har inrättat en stipendiefond som premierar det främsta examensarbetet inom kemiområdet. Vi är mycket tacksamma för detta.

Den 29 maj är det så dags för universitetets största högtid: promoveringen. Där firar vi de som avlagt doktorsexamen under det gågna året samt våra hedersdoktorer: ESS tidigare VD Colin Carlile, Axis-grundaren Martin Gren och elektronikprofessorn Liesbet Van der Perre från Belgien. Snart blir det även dags för LTH att fira sina jubeldoktorer (50 år efter avlagd doktorsexamen).

Jag hoppas ni får en riktigt skön sommar och att vi håller kontakten framöver.

Viktor Öwall
rektor LTH