Hoppa till huvudinnehåll

Två lundalag vidare i Teknik-SM

– Publicerad den 7 april 2011

Hjärnorna i Brygghuset Finn. Foto: Petter Söderlund

Teknologer från LTH dominerade uttagningstävlingen i Teknik-SM. Som enda lärosäte skickar nu LTH vidare två lag till semifinalen i Stockholm. Totalt ställde 140 lag upp i uttagningstävlingen.

Laget Brygghuset Finn, med de tre teknisk fysikstuderande tillika ölproducerande studenterna Jonatan Kåhrström, Petter Lindholm, Simon Frennberg, kom på tredje plats med 73 poäng. Allra bäst var Luleå med 84,5 poäng och Umeå med 74,5. Redan på femte plats kom nästa LTH-lag bestående av Jonas Enarsson, Anders Haulin, Johan Fredriksson och med lagnamnet Il buono, il brutto, il cattivo. Tack vare femteplatsen får de tävlingens så kallade wildcard och går också vidare till semifinal.

– Det var en bra stämning, alla var väldigt fokuserade. Det är tredje året som gänget i laget Brygghuset Finn går vidare till Stockholm, och de verkar väldigt taggade att ta hem hela tävlingen, säger Petter Söderlund, näringslivsansvarig på teknologkåren. och den som höll i trådarna i Lund när tävlingen i går kväll avgjordes.

De två senaste åren har LTH vunnit Teknik-SM. Tävlingen arrangeras av Sveriges Ingenjörer i samarbete med bland andra Sandvik och Saab. Mer information och resultatlista från uttagningstävlingen finns på www.tekniksm.se

Anders Frick