Hoppa till huvudinnehåll

Tisdagsafterwork med forskningsinsikt

– Publicerad den 2 februari 2011


Öl och jordbävningar i nanoformat var i fokus när årets första jubileumspub anordnades. Peter Jonsson från Teknisk geologi visade upp kurvor från en seismometer och berättade hur man göra för att få forskningsanläggningarna ESS och MAX IV att bli skakfria. Dessutom medverkade Brian Jensen Maxlab, Göran Sandberg Byggnadsmekanik, Peter Persson Byggnadsmekanik, Nils Rydén Teknisk geologi/PEAB. Publiken drack öl och lyssnade intresserat.

I år fyller LTH 50 år och varje tisdagskväll i läsveckorna anordnas jubileumsbetonad afterwork i Pub Cornelis, Kårhuset. Samtidigt presenterar en forskare något aktuellt ämne. Syftet är att studenter, medarbetare och alumner ska ges möjlighet att få en bättre inblick i forskningen på LTH.

Nästa tisdag handlar det om förbränningsforskning, ett av många områden som LTH är framgångsrika inom. Hur morgondagens bilmotorer kan ingen svara på, men LTH-forskare inom förbränningsmotorer har flera projekt för att effektivsera och förnya dagens bränslemotorer. Tisdag den 8 februari kl 17 drar nästa jubileumspub igång och då berättar Per Tunestål, docent i förbränningsmotorer, om aktuell förbränningsmotorforskning på LTH.

Se bilder från jubileumspubspremiären

Läs mer om LTH:s jubileum på webben

Följ LTH:s jubileum på Facebook