Hoppa till huvudinnehåll

Tack, och fortsätt ta väl hand om er!

Sök hjälp om du behöver, och var ett stöd om du kan. Den som har bra tips på hur vi kan hjälpas åt och öka LTH-sammanhållningen får gärna höra av sig till oss, skriver LTH:s rektor Annika Olsson och Kristofer Modig, vicerektor för grundutbildning.

– Publicerad den 29 april 2021

En bänk med utsikt över sjön Sjön på LTH:s campus i Lund är tom. I närheten syns gröna, utslagna björkar och undertill vattnet. Foto.
Nedräkning till det "normala" får vänta. En ny canvasyta för gemenskap online är på gång för LTH:s studenter, skriver Annika Olsson och Kristofer Modig. Foto: Kennet Ruona

Maj månad står för dörren, och magnoliorna blommar i Lundagård – men allt är inte som vanligt.

Vi vill säga tack till er studenter. Era uppoffringar och arbetsinsatser är så imponerande, också under den här terminen!

Att ni följer de restriktioner som finns, trots att läget för många av er börjar bli påfrestande, är något vi ser och verkligen uppskattar. Nu när allt fler får vaccin hoppas vi snart kunna börja räkna ner, men det kan inte ske riktigt än.

Tyvärr vet vi bland annat till följd av den psykosociala studentenkäten att en del av er studenter upplever ensamhet, oro och svårigheter att upprätthålla motivationen.

Pandemin har, för många, slagit till i en speciell period i livet. En del känner kanske press av förväntningar om att de nu ska skapa ett nytt socialt liv. Andra vill kanske hitta en partner eller känner sig långt ifrån familj och vänner. Eller så har helt andra problem tornat upp sig. 

Att du inte är ensam om att känna dig ensam eller orolig är troligen en klen tröst. Var ett stöd för andra om du kan, och glöm inte att du kan vända dig till:

Den som har bra tips på hur vi kan hjälpas åt och öka LTH-sammanhållningen, utan att driva smitta, får gärna höra av sig till oss med några rader: kristofer.modig@lth.lu.se

Vi har förstått att en canvasyta för sociala aktiviteter och gemenskap online är på gång inom några veckor för LTH-studenter, så håll gärna utkik efter detta i Canvas och på studentwebben!

Nu vill vi önska en skön vår och försommar. Ta väl hand om dig!


Annika Olsson
, rektor LTH

Kristofer Modig, vicerektor LTH med ansvar för grundutbildning