Hoppa till huvudinnehåll

Stad i nytt ljus – på H22

Our Future City är Lunds universitets bidrag till H22, den internationella stadsmässa som arrangeras av Helsingborg stad mellan den 30 maj och 3 juli. Under forskningsfestivalen kommer LTH:s forskare att dela med sig av kunskap om hur e-handel kan bedrivas med gott miljösamvete, om avloppsvatten i hållbarhetens tjänst liksom frågan om framtidens uppkopplade samhälle kan vara både smart och säkert.

– Publicerad den 30 maj 2022

Hållbarhet är självklart på tapeten under Our Future City och H22. Ett exempel: 2025 väntas de svenska hushållen skicka två miljoner paket varje dag. Men går det att nätshoppa med gott miljösamvete, och vad krävs för att göra framtidens e-handel hållbar? Två frågor som diskuteras av bland annat LTH-forskare.

Är det miljösmart att shoppa på nätet? Kan mode någonsin bli hållbart? Hur ser klimatklok turism ut? Vilken betydelse har handeln för utsatta områden? Och vilken roll ska universiteten ha i framtidens samhälle?

Varmt välkommen till forskningsfestivalen Our Future City där forskare från Lunds universitet diskuterar framtidens hållbara städer och samhällen, utifrån Agenda 2030.

De populärvetenskapliga samtalen riktar sig till den breda allmänheten och är en del av den stora stadsmässan H22. Huvudmoderator är Heidi Avellan, politisk chefredaktör på HD-Sydsvenskan.

Var?

Campus Helsingborgs innergård

När?

7–10 juni (den internationella stadsmässan H22 pågår dock en längre period)

Mer?

Samtalen är gratis och öppna för alla. Du behöver inte föranmäla dig. 

Our Future City arrangeras tillsammans med Helsingborgs Dagblad och Forsknings-och utvecklingsenheten på Helsingborgs stad (FoU).  

Program och länk till livesändning av Our Future City – på Campus Helsingborgs webbplats

LTH-forskare under Our Future City

  • 8 juni kl 14: Så ställer vi om till hållbar e-handel, med bland andra Daniel Hellström, docent, Institutionen för Designvetenskaper
  • 8 juni kl 16: Så kan avloppsvatten skapa ett mer hållbart samhälle, med bland andra Kenneth M Persson, professor, och Jing Li, forskare, vid Avdelningen för Teknisk vattenresurslära
  • 9 juni kl 14: Ett både smart och säkert samhälle – går det? Med bland andra Boris Magnusson, seniorprofessor i programvaruteknik