Rektors blogg: LTH ökar!

Vi hör om det överallt, att det är en stor brist på ingenjörer, arkitekter och designers. Och det gäller i stort sett alla områden där vi utbildar. Dock har vi under flera år haft paradoxen att vi varit tvungna att begränsa vårt intag då vi har maxat vårt utbildningsuppdrag. Ni har kanske hört mig prata om vår överproduktion: problemet att LTH utbildar för många studenter i förhållande till de medel vi får för detta från staten?

– Publicerad den 31 oktober 2018

Så har det varit sedan 2012. Därför har vi varit tvungna att använda svångremmen och få ner antalet studenter, för att få kalkylen att gå ihop. Nu har det hårda arbetet burit frukt och vi kan se framåt med tillförsikt och tänka mer på utveckling.

Därför känns det nu väldigt roligt att få berätta om flera goda nyheter: inte nog med att vi fått siffrorna och en budget i balans. I den senaste budgetpropositionen såg vi att mer pengar riktades till tekniska utbildningar och till arkitektur, och vi är därför i en situation där vi kan se till att öka antagningen av studenter och planera för nya mastersprogram, utan att för den skull vara ekonomiskt äventyrliga.

Läs hela Viktor Öwalls blogginlägg