Hoppa till huvudinnehåll

Rektors blogg: Jubileumsfest för oss själva och gratulationer till vår miljöminister!

– Publicerad den 3 oktober 2011

I fredags firade vi våra 50 år genom att fylla hela Kårhuset med 700 LTH-are varav 250 studenter. Vi skulle egentligen ha kunnat vara nästan 10 000 eftersom vi har cirka 8 000 studenter och 1 500 anställda på LTH. Logistiskt skulle vi ha klarat det. Alumnifesten visade att vi är mycket professionella när det gäller festlogistik.

Att fira vårt 50-årsjubileum är ett sätt att skapa synlighet. Detta gjorde att vi valde att utse fem hedersdoktorer i maj detta år. Dessa representerar varsitt årtionde och varsitt område som är viktigt för LTH.

En av dessa hedersdoktorer blev Lena Ek. Lena har inspirerat och stött LTH:s arbete för en miljöanpassad kemiteknik och bioteknik. Genom sitt arbete på Europanivå med en miljödriven teknikutveckling, med en modernisering av Europas kemikaliepolitik och med implementering av Europas kemikalielagstiftning har hon skapat respekt för frågor som är viktiga för LTH.  När Lena nu blev miljöminister fick vi alltså en LTH-are i regeringen. Det är vi mycket stolta över! Våra gratulationer till Lena! Vi hoppas att du kan komma på jubileumsfesten i november då vi bjudit in region, kommun, företag, riksdagsmän och våra hedersdoktorer. 

Läs hela Anders Axelssons blogginlägg här