Hoppa till huvudinnehåll

Rektors blogg: "Ensam är inte stark"

Jag vill välkomna företag och organisationer – och LTH:s alumner – att kontakta mig och LTH om ni vill samverka och vara med på vår resa mot en bättre värld, tillsammans mot målen i Agenda 2030 och till nytta för världen. Det skriver LTH:s rektor Annika Olsson.

– Publicerad den 24 februari 2021

Porträttfoto Annika Olsson på LTH:s campus nära Kårhuset.
Samhällsutmaningarna är så stora och komplexa att vi behöver arbeta över många gränser för att klara dem, resonerar Annika Olsson. Foto: Kennet Ruona

På LTH forskar och utbildar vi över gränser kring ett antal omställningar, exempelvis till nya energisystem, biobaserade och förnyelsebara material, cirkulära system och mycket mer. För att vi ska kunna nå målen i Agenda 2030 behöver akademi och industri arbeta tillsammans, skriver LTH:s rektor Annika Olsson i sin blogg.

"Efter mina år inom både näringslivet och i akademin har jag sett tydligt att akademi och industri är två enheter som kan förstärka varandra, genom att komplettera varandra och lägga ihop relevanta kompetenser.

Forskningen och företagen har ofta kunskaper i och spetskompetenser inom skilda områden, och när de utnyttjas till fullo skapas vassare kunskap som når längre när det gäller lösningar på komplexa problem och utmaningar."

Läs hela blogginlägget "Ensam är inte stark – genom samverkan över gränser löser vi utmaningar"