LTH:s rektor: Snart dags att välja!

Jag önskar att många, oavsett kön och bakgrund, ska våga ta chansen och söka våra utbildningar för att få tillgång till ett spännande och berikande arbetsliv, skriver LTH:s rektor Annika Olsson i sin blogg. Idag skriver hon också i en debattartikel i Sydsvenskan om några myter som står i vägen för att fler, inte minst tjejer och kvinnor, ska söka sig till teknikyrken.

– Publicerad den 12 April 2021

Näringslivet och universitetet behöver tillsammans bli vassare på att förklara att en teknisk utbildning öppnar dörren till ett brett yrkesval som kan bidra till såväl samhällsbygge som -utveckling. Det skriver LTH:s rektor Annika Olsson, rektor för LTH, i en debattartikel i Sydsvenskan idag. 

I sin blogg, där hon också hänvisar till debattartikeln, skriver Annika Olsson att teknikutbildningar ger kunskaper och förmågor som kan användas för att lösa samhällsutmaningarna och bidra till en bättre värld:

"Det vill säga, det handlar om utbildningar för människor som vill hitta lösningar på problem tillsammans med andra, till gagn för människor."

Läs hela blogginlägget "Dags att välja"!

Läs även Annika Olssons debattartikel under Sydsvenskans Aktuella frågor: ”Att tjejer gör upp med bilden att de inte har talang för kodning, matte eller teknik är viktigt.”