Skip to main content
Bildkarta med olika nyttoområdentill nytta för klimatettill nytta för digitaliseringentill nytta för industrintill nytta för samhällsbyggettill nytta för livetmaterial

Till nytta för världen

LTH är en plats för drömmar och upptäckter. Här skapar vi utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design.

Hos oss arbetar mer än tusen forskare hårt för att skapa goda livsvillkor åt människor och ett mer varsamt användande av jordens resurser.

Varje år publicerar vi omkring 100 avhandlingar och 1 700 vetenskapliga rön som banar väg för vetenskapliga upptäckter och nya, samhällsförbättrande innovationer.

Världsrekord i 5G-teknik, solcellsdriven vattenrening, tidig cancerdiagnostik, nanoteknik för effektivare solpaneler och en hälsofrämjande havredryck är några av de innovationer som utvecklats vid LTH.

LTH är en del av Lunds universitet. Tillhörigheten ger oss möjlighet att arbeta brett och gränsöverskridande, när vi tillsammans utforskar och skapar till nytta för världen.