Träffa LTH

Är du nyfiken på LTH? Du är välkommen att ställa frågor till en student eller studie- och karriärvägledare. Du har även möjlighet att skugga en student.

Skugga en student

Om du undrar hur det är att studera på LTH kan du "skugga en student". Det innebär att du under en dag följer med en av våra studenter. Du får vara med på undervisningen, får en rundvandring på LTHs campus och får se studentens vardag.

Du kan skugga en civilingenjör, arkitekt, industridesigner eller brandingenjör (på LTHs campus i Lund).

LTH kan erbjuda max ett tillfälle per person. Du ansvarar själv för resa, boende och mat. Bor du i närheten så gör som många av våra studenter – ta med din egen matlåda eller köp din lunch på någon av de restauranger som finns i närheten. Stäm av med din kontaktstudent som kan ge dig tips utifrån dina önskemål.

Innan du kommer tänk på att kolla med din gymnasieskola så att du är försäkrad. Har du gått ut gymnasiet så tänk på att du har en egen hemförsäkring som gäller

Under tentaperioder och lov kan det vara svårt för våra studenter att ta emot besök.
Under sommaren tar vi inte emot besök.

Schema för kommande teminer

Intresseanmälan Skugga en student

För er som bor längre bort eller av andra anledningar har svårt att ta er till Lund rekommenderar vi kontakt med en student istället.  

Ställ frågor till en LTH-student

Om du undrar hur det är att studera på LTH är du välkommen att kontakta en student! Ställ frågor till en student om exempelvis undervisningen, LTH:s campus eller vardagslivet.

Fyll i formuläret så förmedlar vi kontakt till den student som kan svara bäst på just dina frågor. Våra studenter svarar via exempelvis e-post eller Skype - du och LTH-studenten kommer själva överens om vilken digital väg för kontakt som passar bäst.

Observera att det inte finns bemanning under sommaren.

Intresseanmälan kontakta en student

Träffa LTH-studenter på Instagram

På vårt Instagramkonto @LTH_lunduniversity visar våra studenter upp sin vardag och svarar på dina frågor om hur det är att plugga på LTH. Inga frågor är för små eller stora!

Träffa LTH-studenter på Instagram

Här kan du kan träffa LTH!

LTH deltar i utbildningsmässor och på event runt om i landet. Besök vår monter och få svar på dina frågor om våra utbildningar och hur det är att studera på LTH.

Våren 2022

Hösten 2022

Frågor om studier?

Frågor om studier?

Studie- och karriärvägledarna vid LTH är ditt bollplank och stöd. Vi hjälper både dig som redan är student och dig som funderar på att börja läsa vid LTH.

Vill du veta mer om LTH:s utbildningar?

Här kan du läsa LTH:s utbildningskatalog online eller kostnadsfritt beställa hem den. 

Läs online (PDF, 6MB)
Beställ hem

Page Manager: webbredaktion@lth.lu.se | 2021-02-05