Hoppa till huvudinnehåll

De segrade i Teknikåttan

– Publicerad den 19 april 2012

Marianne Wind från Perstorp AB delade ut priserna.

Kungsgårdsskolans klass 8:3B, från Ängelholm vann Teknikåttans Skånefinal på LTH och blev 7.500 kronor rikare den 19 april.

 

Klassen vann först mot Nyvångsskolan från Dalby i en semifinal och mötte i finalen Hyllinge skola 8B, som de drog ifrån allt mer efterhand. Ändå var utgången oviss i det sista poängtunga momentet, som handlade om att bygga lego efter en modell som beskrevs av lagkamrater genom en egenkonstruerad kod. Båda klasserna klarade detta perfekt.

Därmed blev Ängelholmklassen 7.500 kronor rikare, pengar donerade av Perstorp AB.

Hyllingeklassen besegrade i den första semifinalen Väståkraskolan 8A från Anderslöv.

Tävlingen inleddes med ett superflipper, som byggts hemma i slöjdsalarna. Där lyckades Nyvångsskolan i Dalby bäst med uppgiften men designpriset gick till Hyllinge för deras öppna design.

Laget i den vinnande klassen bestod av Matthias Ydström, Max Nyberg Carlsson, Amanda Larsson och Camilla Lindegren.

– Vi drog ifrån men det var ändå nervöst hela tiden, tyckte Mattias efteråt. Att skriva kod var det enda de hunnit träna sig på. Pengarna ska nu gå till en klassresa, helst till Fångarna på gården, flikade Camilla in.

Tvåan vann 5.000 kr och trean och fyran vann 2.500 kr. Kungsgårdsklassen får resa till Umeå där de ska representera Skåne i riksfinalen den 24 maj.

Teknikåttan är en riksomfattande tävling i naturvetenskap och teknik, se även http://teknikattan.se

 

Text och foto: Mats Nygren, LTH