Hoppa till huvudinnehåll

240 examinander på LTH:s examenshögtid

Fredagen den 9 december är det dags för 240 examinander att ta emot diplom ur rektors hand på LTH:s högtidliga examenshögtid i universitetshuset aula. Under högtiden, som direktsänds på webben, kommer också LTH:s jubileumsstipendium att delas ut.

– Publicerad den 8 december 2022

Två personer i akademisk kåpa.

Hösten 2022 är det 240 nyutexaminerade civilingenjörer, masterstudenter, högskoleingenjörer och arkitekter som diplomeras på LTH:s examenshögtid i universitetsaulan.

Examenshögtiden är uppdelad i två tillfällen, den första börjar kl 12 och det andra tillfället kl 16. Båda högtiderna livesänds på www.lth.se/stream så att nära och kära - i och utanför Sverige - som inte kan komma, har möjlighet att följa ceremonin på distans. 

Högtidstalare är Sofia Ehlde, vice verkställande innovationsdirektör på Oatly, som 1993 tog sin civilingenjörsexamen i kemiteknik och livsmedelsteknik på LTH.

LTH:s Jubileumsstipendium delas ut av Kristofer Modig, vicerektor på LTH, vid högtiden kl. 16. Stipendiater är Johannes Jonasson och Olle Karlsson som belönas för sitt examensarbete Utilisation of hardwood in cross-laminated timber – A numerical study on vibrations in floors. Examensarbetet har genomförts vid Avdelningen för Byggnadsmekanik som avslutning på civilingenjörsutbildningen inom Väg- och Vattenbyggnad.

Ceremonierna sänds live:
www.lth.se/stream