200 studenter diplomeras på LTH:s examenshögtid

– Publicerad den 7 december 2018

Idag är det dags för LTH:s högtidliga examenshögtid då runt 200 nyutexaminerade civilingenjörer, masterstudenter, högskoleingenjörer, industridesigners och arkitekter får ta emot diplom ur rektor Viktor Öwalls hand i universitetshusets aula.

Examenshögtiden är uppdelad i två tillfällen, den första högtiden börjar kl 12 och den andra kl 16. Båda högtiderna livesänds på www.lth.se/stream eller på LTH:s Facebooksida (www.facebook.com/lundstekniskahogskola) så att nära och kära - i och utanför Sverige - som inte kan komma, har möjlighet att följa ceremonin på distans. 

Högtidstalare är Merhdad Mahdjoubi, LTH-alumn samt VD och grundare av Orbital Systems.

Under examenshögtiden delas även priser och stipendier ut. Sparbanksstiftelsen Skånes pris till särskilt framstående examensarbete går till: Karl Fredrik Erliksson och Richard Bai för uppsatsen:

Motion Planning using Positively Invariant Sets on a Small-Scale Autonomous Vehicle.

LTH:s Jubileumsstipendium går i år till Giulia Core och Valentina Vtali som läst på LTHs civilingenjörsutbildning i medicin och teknik. Deras examensarbete som belönas har titeln:

Method for selecting optimal operation frequencies in bulk acoustophoretic devices.Se examenshögtiderna i direktsändning: www.lth.se/stream