Hoppa till huvudinnehåll

LTH-bussen på väg!

– Publicerad den 10 februari 2015

Nu har en dryg månad gått och det har varit en hektisk period med många nya intryck och en fragmenterad tillvaro. Dock har det också varit mycket roligt!

I fredags hade LTH:s styrelse sitt första möte för året, och nästan alla är nya. Vår nya ordförande Charlotta Falvin började med att jämföra uppdraget med att hoppa på en buss i farten och försöka styra den rätt. Till en början försöker man bara klara det mest akuta och ignorera de skråmor man fått när man hoppat på. Det kändes kanske lite så när man klubbade bokslut, fördelningsbeslut och budget för 2015. Jag var dock mycket nöjd med den stämning som fanns i styrelserummet och det engagemang som alla ledamöter visade. Jag är därför övertygad om att vi tillsamman skall lyckas ratta den till än fagrare nejder!

Ett led i detta är den utredning om LTH:s grundutbildningsstruktur som jag fattade beslut om i förra veckan. Utredningens uppdrag är att vända på alla stenar för att se hur vi kan kvalitetssäkra GU och göra den mer kostnadseffektiv. Arbetet leds av prorektor Annika Mårtensson som har satt samman en bred arbetsgrupp som skall lämna ett förslag i maj. Det är en tuff tidsplan men nödvändig om vi skall ha en ny struktur på plats till årsskiftet då alla nämnder och programledningars nuvarande mandat löper ut. För att nå ett så bra resultat som möjligt behövs goda idéer från er alla!

Mycket spännande händer på LTH. I förra veckan såg vi nyheten om hur några civilingenjörsstudenter i livsmedelsteknik upptäckt att bananer - med skalet på - fungerar utmärkt att malas ner till ett mjöl som kan ersätta vanligt vetemjöl i bakverk. Nyligen har vi också läst om bland annat den snålspolande rymdduschen och om Massive MIMO. Låt oss visa mer av allt det unika som sker vid LTH!

Viktor Öwall
rektor LTH