Skip to main content

Regeringssatsningen Compel söker nästa generations batteriforskare

Samverkansplattformen Compel utlyser sex doktorandtjänster inom batteriforskning och elektrifiering, med fler på väg. Detta är en unik möjlighet att vara med och forma framtidens batteriteknik.

– Published 11 June 2024

Batterier. Foto.
Nu utlyses sex doktorandtjänster med koppling till batteri- och elektrifieringsforskning inom Compel. Foto: Unsplash

Compel, ”COMPetence for the ELectrification of the transport system”, är en strategisk satsning från Sveriges regering för att stärka forsknings- och utbildningsmiljöerna inom batteriteknik och elektrifiering. Lunds universitet, Chalmers tekniska högskola och Uppsala universitet, i samarbete med nyckelaktörer inom svensk industri, deltar i detta initiativ för att främja Sveriges ledande roll inom området.


Vid Lunds Tekniska Högskola (LTH) har Compel identifierat tre strategiska forskningsområden för utveckling:

  • materialforskning
  • integration av batterier med kraftelektronik
  • säker energilagring

Doktorandtjänsterna är centrala för att säkerställa fortsatt innovation och kunskapsutveckling inom dessa områden.


De sex doktorandtjänsterna som nu utlyses är:

Förutom dessa tjänster så stärks två forskningsmiljöer särskilt med vardera tre tjänster, där två seniora forskartjänster redan är under tillsättning. Målet att ytterligare avancera och innovera batteriforskningen vid LTH. Denna satsning erbjuder en plattform för forskare att bidra till avgörande framsteg inom batteriteknik, och stärker Sveriges roll som en global ledare inom elektrifiering och hållbar teknologi.


Missa inte denna chans att bli en del av en dynamisk forskningsmiljö med stor inverkan på framtidens teknologier.

Observera att sista ansökningsdatum varierar beroende på tjänst. För mer information om tjänsterna och för att ansöka, besök vår webbplats.