Hoppa till huvudinnehåll

Tusentals alumner vänder hem på LTH:s 50-årsjubileum

– Publicerad den 23 September 2011

Under helgen väller tidigare studenter in på Lunds Tekniska Högskolas campusområde. Under två dagar träffar närmare 2000 alumner varandra och får inblick i dagsaktuell forskning. Riktigt intensivt blir firandet under fredagskvällen då ett ett hejdundrande kalas arrangeras i Victoriastadion.

På lördagen fortsätter firandet med öppet hus på Vattenhallen, Kårhuset och flera av institutionerna. Samtidigt arrangerar Arkitektskolan, som i torsdags åter öppnades efter en omfattande renovering, en speciell festvecka med allt från exjobbspresentationer till utställningar och rundvandringar.

– LTH har blivit ett framgångsrikt lärosäte och nu vill vi fira ordentligt. Jubileumsåret 2011 ett intensivt år där vi visar upp exempel på LTH:s bredd och spets, säger Anders Axelsson, LTH:s rektor.

Jubileumsåret började redan i vintras med en rejäl kickoff. Därefter har soppluncher och seminarier avlösts av workshops och konferenser. Under våren hölls ett tiotal jubileumspubar där forskare presenterade senaste rön under avslappnade former. I torsdags lanserades LTH:s jubileumsbok – en tjock lunta där det bland annat går att läsa om LTH:s allra första teknologer och lärosätets koppling till KTH.

Redan nästa vecka arrangeras ytterligare festligheter på LTH. Då är det lärosätets nuvarande studenter och anställda som bjuds in på fest i kårhuset, för att fira 50-åringen med allt från jazzband till fyrverkeri.

Bilder från fredagen på campus

Festbilderna från Victoriastadion

Här hittar du hela programmet för LTH:s hemvändardagar

Här finns resten av årets jubileumsaktiviteter