Hoppa till huvudinnehåll

Ingvar Carlsson Award till LTH-forskare

– Publicerad den 20 January 2012

Olle Lundh, Lunds tekniska högskola, har beviljats 2,95 miljoner kronor av forskningsprogrammet Ingvar Carlsson Award för ”Utveckling och tillämpningar av laserbaserade acceleratorer.” Det är Stiftelsen för Strategisk Forskning, SSF, som utsett fjorton unga forskare som beviljas totalt 42 miljoner kronor, jämnt fördelat på 2,95 miljoner kronor vardera. Anslagen avser stödja hemvändande forskartalanger och deras start av självständiga och nyskapande forskningsverksamheter i Sverige.

Stiftelsen för Strategisk Forskning (SSF) stödjer teknisk, naturvetenskaplig och medicinsk forskning i Sverige. Syftet är att svensk forskning ska hålla högsta möjliga kvalitet, men också kunna nyttiggöras inom industrin och samhället i övrigt.

De forskare som fått anslag beviljade från Ingvar Carlsson Award erhåller även ett personligt stipendium som uppgår till 50 000 kronor. Forskartalangerna får dessutom möjlighet att delta i ett särskilt ledarskapsutvecklingsprogram som skapar förutsättningar för kompetenta och utvecklande ledare inom framtida svensk forskning.