Nyheter | LTH profilområde: Livsmedel och bioteknik
Studenter tog fram fyra nya livsmedel från matavfall
Varje år får ett antal mastersstudenter i livsmedelsteknik i uppdrag att utveckla förslag på ny mat som görs av rester från livsmedelsindustrin. Årets studentgrupper presenterade fyra helt olika, men alla välsmakande, varianter. Läs om dem här!
Växtavfall blir mat i nya labb i Lund
Lunds universitet och Tetra Pak Processing satsar gemensamt på att bygga en av Nordens största forskningsanläggningar för precisionsfermentering. Där ska mikroorganismer väljas ut, trimmas och hårdtränas med uppdraget att omvandla oätliga rester till mat och material åt en växande befolkning.
Lunds universitet och Tetra Pak lanserar Biotech Heights
Forskningshubben Biotech Heights ska fokusera på bioprocessteknik och nya lösningar inom hållbar produktion av livsmedel och material. Samarbetet cementerar ett decennielångt partnerskap mellan Tetra Pak och Lunds universitet.