Datorer

På denna sida finner du information kring datorer som Datordriftgruppen LTH (DDG) rekommenderar till anställda på LTH. Om du är student bör du istället läsa våra rekommendationer och råd till studenter avseende datorutrustning.

Datorer köper du som är anställd in via Lunds universitets lokala ramavtal på datorer med flera leverantörer direkt i inköpsverktyget Lupin. Sök på konfigurationsnummer och välj därefter antingen lägst pris eller kortast leveranstid bland sökresultaten i Lupin.

Rekommenderade datorer

DDG rekommenderar det urval av datorer som är framtagna i samarbete med resten av Lunds universitet. De rekommenderade datorerna har alla tre års garanti och garantiförstärkning anpassad för ökat dataskydd (kvarlämnande av defekta medier). De är också ofta bättre utrustade i övrigt än motsvarande standardmodell, och till lägre pris dessutom. De rekommenderade datorerna finns också i katalog i inköpsverktyget Lupin.

Information om vilka datorer som rekommenderas hittar du i Teams, i kanalen "IT-inköp" i teamet "IT vid LU". Under "Filer" i den kanalen hittar du modeller och specifikationer på de rekommenderade datorerna.

Sidansvarig: christian.rose@kansli.lth.se | 2022-01-20