Calendar
25
June
Almedalen: Bioteknik på tallriken – räddningen för framtidens mat?

Hur kan bioteknik förändra framtidens livsmedelsproduktion? Genom tekniker som precisionsfermentering, cellodlat kött och genredigering öppnas nya möjligheter för en mer hållbar och resurseffektiv matförsörjning. Men vilka utmaningar finns kring reglering, etik och konsumentacceptans?
I detta panelsamtal diskuterar vi hur bioteknik kan minska matproduktionens klimatpåverkan, bidra till global livsmedelssäkerhet och anpassa jordbruket till framtidens utmaningar. Vi utforskar också hur vi balanserar innovation med ansvar – och vad som krävs för att skapa förtroende för den mat vi äter imorgon.
Medverkande
- Linda Bell, avdelningschef, Ideella näringar Formas
- Elin Boll, hälso- och nutritionsexpert, Arla Foods
- Mats Liedholm, VD, Fazer Sverige
- Eva Nordberg Karlsson, professor i bioteknik och teknisk mikrobiologi, LTH Lunds universitet
- Louise Pierce, moderator
Kontaktperson: Jessika Sellergren, LTH, jessika.sellergren@lth.lu.se
Universiteteten spelar en viktig roll i en demokrati. Därför är det särskilt angeläget att Lunds universitet deltar i Almedalsveckan, som där kan medverka i och stärka det offentliga samtalet om högre utbildning och forskning.
Lunds universitet arrangerar både egna seminarier och rundabordssamtal, samt deltar i andras arrangemang.
Om händelsen
From:
2025-06-25 09:00
to
09:45
Plats
Hästgatan 13 i Visby
Kontakt
jessika.sellergren@lth.lu.se